Ακολουθεί κοινωνικό μήνυμα: Μην κάνετε παρέα με κάποιον που θα σας πει πως δεν του αρέσουν τα μπέργκερ. Πολύ απλά επειδή είναι… ψεύτης! Μα σκεφτείτε το. Ζουμερό μπιφτεκάκι, τυράκι, μία κάποια σως, τα σαλατοειδή και όλα αυτά να τα αγκαλιάζει αισθησιακά ένα τρυφερό ψωμάκι, πώς να μην γευτείς (την) αγάπη; Πώς να αντισταθείς σε ένα από τα κορυφαία street food εκεί έξω;

Και ακόμα και οι vegan, έχουν πλέον μπόλικες, εξαιρετικές εναλλακτικές επιλογές στο κομμάτι «μπέργκερ». Οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία για κάποιον που θα πει «δεν μου αρέσει!».

Εν προκειμένω λέμε να πάμε μια βόλτα ως τα δυτικά προάστια της Αθήνας για να δούμε τα best of της κατηγορίας σε αυτά τα μέρη. Είσαι έτοιμος-η να μας ακολουθήσεις;

Τα καλύτερα μπέργκερ των δυτικών προαστίων

Jazz Burger

Τρως και μια μελωδία ευτυχίας (πάντα σε τζαζ ρυθμούς) πλημμυρίζει το «είναι» σου! Και επειδή το καλό πράγμα είναι για να επεκτείνεται, το Jazz Burger ξεκίνησε από το Ίλιον, έγινε θεσμός και μετά πήγε και στο Αιγάλεω (εκτός δυτικων και σε Γλυφάδα, Νέο Ηράκλειο, πια).

Πού αλλού θα φας μπέργκερ με τα ονόματα θρύλων όπως ο B.B King και ο Λούις Άρμστρονγκ; Και μάλιστα σε συνδυασμούς γεύσεων που έρχονται να αιφνιδιάσουν υπέροχα τον ουρανίσκο σου.

Υποκλινόμαστε στο B.B. King Burger XXL με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, χοιρινή πανσέτα, διπλό cheddar, coleslaw, ντομάτα, αυγό τηγανητό, μπέικον και σως μουστάρδας, όπως και στο Acid, που «τζαμάρει» με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι με σιρόπι από βαλσάμικο, μπέικον και truffle mayo.

Αίαντος 88, Ίλιον / Μάρκου Μπότσαρη 30, Αιγάλεω

Burgers Hood

Ένα hot spot στο Περιστέρι, έρχονται από διάφορα μέρη της πρωτεύουσας για να απολαύσουν ένα μπέργκερ με εκλεκτή φήμη – και δικαίως. Η καλή πρώτη ύλη είναι το μυστικό που απογειώνει το Burger’s Hood. Είναι ένα μαγαζί που θα σε κάνει να πιστέψεις πως τηλεμεταφέρθηκες στην Αμερική, το USA στοιχείο είναι έντονο σε κάθε του σημείο.

Ο κατάλογος είναι πλήρης και τα πάντα χειροποίητα. Το Juicy Burger, με μοσχαρίσιο κιμά, λόλα, ντομάτα, παρμεζάνα και τρεις λαχταριστές σως θα σε συνοδεύει καιρό στα γευστικά όνειρά σου. Τα εξαιρετικά ορεκτικά, οι άκρως προσεγμένες σαλάτες και μια ποικιλία σε μπίρες που δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους μαγαζιά δίνουν περαιτέρω «αλάτι και πιπέρι» στην όλη εμπειρία.

Παπαδιαμάντη 2, Περιστέρι

Butcher’s Burgers

Με υποκαταστήματα σε διάφορα σημεία στην Αττική (Κεφαλάρι, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Σύνταγμα και πάει λέγοντας…), το Butcher’s Burgers έχει παγιώσει την παρουσία του στο χώρο, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα. Το βρίσκουμε και στο Περιστέρι.

Το καλό κρέας κάνει τη διαφορά. Δημιουργώντας μπέργκερ… μπουκιά και συχώριο,  καθώς και πιθανότατα τα μεγαλύτερα που «παίζουν» εκεί έξω. Στον κατάλογο θα βρεις αρκετές επιλογές που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Σου συνιστούμε το Butcher’s Freak με τετραλογία μπιφτεκιών -μοσχαρίσιο, βουβαλίσιο, γαλοπούλα, κοτόπουλο- 4πλό cheddar, 4πλό emmental, 8πλό bacon, 2 τηγανητά αυγά, onion rings, ντομάτα, πίκλες, κέτσαπ και mayonnaise. Αλλά να πας… νηστικός και με παρέα, όπως θα κατάλαβες μιλάμε για giga απόλαυση!

Aιμ. Βεάκη 41, Περιστέρι

Bronx Vanilla Burger

Και classic και μοντέρνο. Και cosy και in. Το Bronx Vanilla Burger στη Θηβών είναι ένα μαγαζί αποκάλυψη, ένα στέκι για όλους τους καλοφαγάδες της δυτικής όχθης. Σε έναν πολύ όμορφο, νεανικό χώρο σε περιμένουν «καθαρές» γεύσεις (καταλαβαίνεις ακριβώς τι τρως)

Αν σου αρέσουν τα πικάντικα, το Mouth on Fire Burger είναι αυτό που ψάχνεις, αν απλά αγαπάς το καλό το μπέργκερ τότε κάνε τη χάρη στον εαυτό σου να παραγγείλεις το Two better than one (2 μπιφτέκια από 100% μοσχάρι των 200gr, 2 φέτες Cheedar, 4 φέτες τραγανό Bacon, Αυγό και 1 Γλυκιά Sauce Hannibal).

Στα συν και οι πολύ νόστιμες τηγανητές πατάτες. Και στο τέλος θα σε κεράσουν και παγωτό μηχανής, πόσο πιο γλυκιά να γίνει η συνολική εμπειρία;

Θηβών 399, Αιγάλεω