Πώς θα σου φαινόταν να τρως μπριζόλα και να σε κοιτάζουν ο Τζακ Νίκολσον, ο Tupac, ο Φρανκ Σινάτρα και ο Χάμφρι Μπόγκαρτ; Κρίπι κατά βάση διότι θα είχες έναν ζωντανό και τρεις νεκρούς. Επειδή όμως μιλάμε για κάδρα, για φωτογραφίες που κοσμούν τους τοίχους του Rick’s Steakhouse, του νέου μπριζολάδικου εστιατορίου που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στην Κηφισιά, τότε η απάντηση είναι ότι μάλλον θα σου άρεσε.

Σε μένα τουλάχιστον άρεσε, γιατί ήταν ένα στοιχείο της διακόσμησης του χώρου που μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία μου έδιναν την αίσθηση ότι είμαι σε μια σκηνή από το Once Upon A Time In Hollywood και από στιγμή σε στιγμή θα μπουν στο μαγαζί ο ΝτιΚάπριο, ο Μπραντ Πιτ και ο Αλ Πατσίνο για να συζητήσουν για κάποια ταινία.

Στον χώρο δεσπόζει ένα μαύρο πιάνο που επιτείνει την κλασάτη ατμόσφαιρα, οι πολυέλαιοι ντύνουν αρμονικά με φως τον χώρο και έχεις ό,τ χρειάζεσαι για να εστιάσεις τις αισθήσεις σου στη μπριζόλα, αφήνοντας τα υπόλοιπα να δουλεύουν στο αισθητικό σου background.

Το Rick’s Steakhouse έγινε πολύ γρήγορα talk of the town, κάτι αναμενόμενο, τόσο γιατί είναι ένας πολύ elegant και χαρακτηριστικός χώρος, αλλά και γιατί η μπριζόλα είναι ένα φαγητό που έχει γίνει πιο κυριλέ τα τελευταία χρόνια, είναι πιάτο υψηλών γεύσεων και απόλαυσης, έχει και μια ιεροτελεστία με τον σεφ να στην κόβει στο τραπέζι. Όταν ακούς για μπριζολάδικο, μόνο ευχάριστες σκέψεις σου έρχονται στο μυαλό. Και παρεΐστικές.

Το πιάτο που «κερδίζει» τη μπριζόλα

Το μαγαζί που ανήκει στον όμιλο S One Hospitality στο Κεφαλάρι, είναι εμπνευσμένο από το νεοϋορκέζικο Minetta Tavern του Keith McNally και γενικώς είναι όσο πιο αμερικανιά μπορείς να φανταστείς, αφού αντίστοιχο με το ίδιο όνομα, υπάρχει και στη Φλόριντα.

Ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης έχει φτιάξει ένα μενού με επίκεντρο τη μπριζόλα, φέρνοντας στο τραπέζι όμως και πιάτα με λογική γαλλικού μπιστρό, πάντα με βάση το μοσχάρι, όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ από prime steak, έχει όμως και με θαλασσινά όπως στρείδια Rockfeller, κοκτέιλ με γαρίδες και crab cakes.

Για αυτό το μπριζολάδικο στην Κηφισιά μιλάει όλη η Αθήνα

Φυσικά, οι κοπές στη μπριζόλα είναι πάντα το κυρίως πιάτο και μπορείς να τις συνοδεύσεις με πατάτες τηγανητές, άγρια μανιτάρια, μπρόκολο, καστανό ρύζι, σπαράγγια, πουρέ ή να πάρεις το ήδη περίφημο πιάτο με βοδινά μάγουλα και λινγκουίνι ή το μεδούλι που έχει μπει στο Νο1 των επισκεπτών.

Συνολικά, στο μενού θα δεις τρεις κοπές (Chateaubriand, Bone In Prime Ribe, Porterhouse) και τρία steaks (φιλέτο, Rib-Eye, New York Srtriplon) και εννέα βασικά πιάτα από burger και ριζότο.

Στα συν του μαγαζιού και η λίστα με τα κρασιά, με αρκετά από αμπελώνες της νοτιοδυτικής Αμερικής. Στα κρασιά, θεωρώ, μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά για τη φιλοσοφία του κάθε μαγαζιού. Ακόμα κι αν πουλάς μπριζόλα ή μπέργκερ ή είσαι ιταλικό, επειδή τα πιάτα λίγο πολύ τα έχουμε δοκιμάσει όλοι όλα, τα κρασιά που επιλέγει το μαγαζί είναι που κάνουν τη διαφορά.

Φυσικά, αυτό το κείμενο είναι μόνο μια πρώτη εντύπωση από μια επίσκεψη. Και μια επίσκεψη δεν βγάζει ποτέ αξιόπιστο συμπέρασμα.

Πεντέλης 1, Κεφαλάρι, 2107548348