Δεν πάει καιρός που εδώ στο Intronews κάναμε ένα εκτενές αφιέρωμα στην Κυψέλη, στα ωραία που παίζουν σε μια από τις πλέον ζωντανές γειτονιές στην Αθήνα – αναγεννημένη και τόσο cool.

Βάλαμε πολλά καλά μαγαζιά, όχι όλα. Για να έχουμε… καβάτζα! Αρχής γενομένης από αυτό που θα σας παρουσιάσουμε τώρα. Που ακόμα μυρίζει «καινουργίλα». Πρακτικά μόλις ήρθε στην παρέα μας το Caprus. Και πολύ μας αρέσει.

Αν είσαι φαν των σάντουιτς και κατανοείς το μέγεθος των γευστικών εκπλήξεων που κρύβουν, τι καλά, βρήκες τον παράδεισό σου. Ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Βραχλιώτης έχει «μάστερ» επί του σάντουιτς, απόρροια των πολλών ταξιδιών που έκανε στο εξωτερικό σε αναζήτηση γνώσης, με στόχο την τελειότητα.

Τα σάντουιτς που φτιάχνει είναι η ευτυχία στριμωγμένη σε ψωμάκια. Γιατί εδώ δεν υπάρχουν «ετοιματζίδικα» ούτε «προκάτ». Όλα φτιάχνονται επί τόπου για να ‘ναι νόστιμα, σωστά. Όλα φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη.

Τα σάντουιτς των ονείρων σου τα βρίσκεις στην Κυψέλη

Σε πρώτη φάση, ο κατάλογος έχει 15 σάντουιτς. Προσεχώς θα γίνουν περισσότερα. Αγάλι αγάλι καθώς τα ποιοτικά στάνταρ είναι υψηλότατα και κάθε βήμα γίνεται μετά την απαραίτητη προεργασία. Τίποτα δεν περνά το πάσο, καταπώς το λένε οι μάγειρες, αν δεν είναι αυτό που πρέπει, όπως πρέπει.

Τη διαφορά κάνει η πρώτη ύλη. Τα πάντα είναι διαλεγμένα προσεκτικά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν γευστικά ποιήματα. Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το θαύμα που ενώνει ιταλική φοκάτσια με προβατίνα, μπεσαμέλ μελιτζάνας, καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβιέρα; Αντλεί έμπνευση από την παστιτσάδα που τρώνε στην Κέρκυρα, γίνεται παραλλαγή σε προβατίνα και είναι κάτι που όσο και να το περιγράφουμε δεν μπορεί να αποδώσει την ένταση της νοστιμιάς.

Σάμπως όμως υστερούν τα υπόλοιπα σάντουιτς; Με διάφορες επιλογές σε κρέας (αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο), με πλήθος αλλαντικών (χειροποίητο παστράμι, πορκέτα, σαλάμι, προσούτο), γευστικότατες «αλοιφές», φρέσκα λαχανικά και τυράκια που λιώνουν και εσύ για αυτά – αμοιβαία τα αισθήματα. Όλα αυτά τα «λαχταρούδια» τα αγκαλιάζουν θαυμάσια ψωμάκια, τριών «λογιών»: φοκάτσια, ιαπωνικό milk bread και αφράτο ψωμάκι από γλυκοπατάτα. Οι συνδυασμοί που προκύπτουν είναι φοβεροί.

Έχει και 3 burger το μενού, όλα πολύ πάνω από το μέσο όρο. Το «Πρόβατο» (με μπιφτέκι προβατίνας, σπανάκι, μουστάρδα, έμενταλ, προσούτο προβατίνας και καραμελωμένα κρεμμύδια), το «Μοσχαρίσιο» (με μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, τσάτνεϊ μάνγκο, καπνιστή μαγιονέζα και μπέικον), και το «Umami» (με μπιφτέκι, μανιτάρια σε κρέμα παρμεζάνας, τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα τρούφας).

Οι vegan και οι vegetarian μην κάνουν το λάθος να στρίψουν γι’ αλλού, υπάρχουν και γι’ αυτούς επιλογές, εξίσου νοστιμότατες.

Ποιοτικότατος καφές και διαλεγμένα κρασιά είναι στη λίστα για σένα που θες και κάτι για να… κατεβεί πιο εύκολα το φαγητό. Και του λιμανιού και του σαλονιού το Caprus, που ήρθε με φόρα στην Κυψέλη για να γίνει ακόμα ένα τοπόσημο αυτής της φοβερής γειτονιάς.

Μοντέρνα διακόσμηση, σε μαύρο και λευκό φόντο και με πολύ καλές τιμές, παρακαλώ, ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο ποιοτικό είναι αυτό που προσφέρει. Τα σάντουιτς κοστίζουν από €6,30 έως €8,30, ενώ τα burgers από €7,70 έως €8,30. Ακόμα να ξεκινήσεις για Κυψέλη;

Σπετσών 49 & Παξών, Κυψέλη

Τρίτη έως Σάββατο: 10.00-00.00, Κυριακή: 11.00-19.00, Δευτέρα κλειστά