Εκεί σηκώθηκαν οι πρώτες πολυκατοικίες στην Αθήνα, στα 30s, πλάι στα πολλά αρχοντικά που προϋπήρχαν. Γρήγορα έγινε μια αστική περιοχή συνώνυμη κύρους και πρεστίζ. Πολλά χρόνια αργότερα, θα ακολουθούσε μια παρατεταμένη περίοδος υποβάθμισης. Ήταν τελικά κάτι το παροδικό. Η Κυψέλη έχει ανακτήσει πλέον την αίγλη της. Εφευρίσκοντας από την αρχή το εαυτό της.

Σήμερα μιλάμε για ένα πολύβουο και πολυπολιτισμικό σύμπαν. Γεμάτο χρώματα και αρώματα. Μια γειτονιά που εκπέμπει ζεστασιά και σε κάνει να νιώθεις άνετα ως επισκέπτης.

Στην κατεύθυνση του upgrade έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα, μερικά μαγαζιά που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια, κάνοντάς την ακόμα πιο ελκυστική ως γειτονιά. Σε αυτά λέμε να σταθούμε εν προκειμένω. Γιατί η φάση είναι «βγαίνουμε Κυψέλη»!

Κυψέλη: Τα μαγαζιά που την ανέβασαν επίπεδο και την έκαναν σημείο αναφοράς στην Αθήνα

Santo Belto

Ο καφές είναι εύγεστος και διαλεχτός, τα σνακ που τον συνοδεύουν θα καλύψουν ό,τι μπορεί να λαχταρά η όρεξη σου.

Και το βραδάκι, το μέρος λαμβάνει αποχρώσεις wine bar, συνεχίζοντας πάντα και σταθερά να εκπέμπει μια ανεπιτήδευτη φιλικότητα.  

Αγίας Ζώνης 21, Αθήνα

Morning Sweetie

Η γλυκιά, η καλή η μέρα από εδώ ξεκινάει. Ένα all day μαγαζί που σου δείχνει πως δεν χρειάζεται να «φορτώνεις» με πράγματα ένα χώρο για να είναι όμορφο.

Γλυκά και αλμυρά σνακ, νόστιμος καφές, τονωτικοί χυμοί, βιολογικά αναψυκτικά – ό,τι και να πάρεις, μπράβο θα τους πεις!

Ζακύνθου 13, Αθήνα

Lisa 

Ναπολιτάνικης λογικής πίτσα, αλλά με λίγο πιο λεπτό ζυμάρι από όσο επιτάσσει η παράδοση στην πόλη αυτή της νότιας Ιταλίας. Περιττές «λεπτομέρειες», ουσία είναι πως μιλάμε για κάτι το πεντανόστιμο.

Με διάφορα toppings που ικανοποιούν και τον πιο… περίεργο πελάτη. Υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις σε μια πιτσαρία που έγινε ήδη talk of the town.

Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

Mellem

Απλή διακόσμηση, λιτές γραμμές, ένα ολοκαίνουριο feelgood σημείο και ένα χαμόγελο στα χείλη θαρρείς κολλημένο στα πρόσωπα όλων.

Καφές και κρασί είναι οι θεματικοί άξονες που κινείται το Mellem, που σχεδιαστικά παραπέμπει στην Αθήνα του άλλοτε – απολύτως ταιριαστά με τη γειτονιά που βρίσκεται. Στέκι, ο ορισμός.

Φαιδριάδων 76, Αθήνα

Λογιότατος

Τι ωραίο όνομα, εν αρχή. Τι ωραίο μπαρ, εν συνέχεια. Κολλάει γάντι με την περιοχή, έχει «κουμπώσει» τέλεια. Γιατί είναι αυθεντικό, γιατί είναι feel good.

Ένα ποτάδικο όπως τα αγαπάμε, ένα ποτάδικο που θα περάσεις καλά, που θα διώξεις μακριά έγνοιες και κούραση. Ακούγοντας ωραίες μουσικές και νιώθοντας ένα θετικό vibe, από το πρώτο λεπτό.

Δροσοπούλου 70, Αθήνα

Flake

Ένας σύγχρονος φούρνος που όταν περνάς απ’ έξω σε κερδίζει και μόνο με τις μυρωδιές του, που πηγαίνει το κομμάτι «ψωμί» σε άλλο level.

Ένας φούρνος επίσης που μπορείς να κάτσεις επίσης να απολαύσεις τον καφέ σου και να καταλάβεις τι εστί καλό πρωινό και… ακόμα καλύτερο brunch.

Σποράδων 24, Αθήνα

Kick

Το «αδελφάκι» του Flake. Αν αγαπάς τον καφέ, αν θες να δοκιμάζεις νέα πράγματα σχετικώς με τη βοήθεια ανθρώπων απολύτως καταρτισμένων στο αντικείμενο, βρήκες το μαγαζί σου.

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία, καθώς σε περιμένουν και εξαιρετικές γευστικές προτάσεις, κοιτάς το μενού και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Μακάρι βέβαια να ‘ταν αυτοί οι «πονοκέφαλοί» μας σε αυτή τη ζωή!

Σποράδων 26, Αθήνα

Έπρεπε

Οι Σεϋχέλλες στον Κεραμεικό ήταν ένα μαγαζί που έγραψε ιστορία (λειτουργεί ακόμα παρεμπιπτόντως υπό νέα διεύθυνση). Το τιμ που βρισκόταν πίσω αυτό το πολύ πετυχημένο project, μετακόμισε στην Κυψέλη και συνεχίζει την πετυχημένη συνταγή. Έτσι… Έπρεπε.

Υπέροχα κοκτέιλ με απολαυστικά «στη μέση» και η διασκέδαση κρατάει μέχρι πολύ αργά – ή πολύ νωρίς, όπως το δει κανείς.  

Αγίας Ζώνης 1, Αθήνα