Κανονικά δεν θα έπρεπε να γράψουμε τίποτα για κρουασάν. Θα έπρεπε να έχεις σηκωθεί και να μας χειροκροτάς για το τρομερό μας λογοπαίγνιο στον τίτλο. Αλλά δεν το έχεις κάνει. Και μας λυπεί. Και από τη στενοχώρια μας, θα πάμε να φάμε και στα 6 spots για κρουασάν που σου προτείνουμε.

Πριν φτάσουμε στο παρασύνθημα, να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια το κρουασάν έχει γίνει η βάση για συνδυασμούς γλυκών, όπως με τη μπουγάτσα, το ντόνατ ή το μάφιν (στα γράψαμε κι εδώ), αλλά έχει πάρει και τη θέση του ψωμιού, της μπαγκέτας ή του σάντουιτς γιατί δημιουργεί μια γοητευτική γεύση σύγκρουσης ανάμεσα στη γλύκα και το αλμυρό του περιεχόμενο. Κάτι σαν την πίτσα με τον ανανά.

Οπότε, δεν έχεις μόνο την προφανή επιλογή του αφράτου, βουτυρένιου κρουασάν ή αυτού που είναι γεμιστό με σοκολάτα ή κρέμα. Έχεις και την επιλογή αυτού που έχει μέσα του μαρούλι, αυγό, μορταδέλα, τυρί και ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα σου, εκτός από σάλτσες, γιατί δεν του ταιριάζουν γευστικά.

κρουασάν 6 μέρη για να φας

Εμείς πάντως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του, εστιάζουμε στις γλυκές εκδοχές του και δεν θέλουμε να προκαλείται σύγχυση. Καθείς εφ’ ω ετάχθη έλεγαν οι αρχαίοι και το στηρίζουμε. Όπως στηρίζουμε τα μαγαζιά που αποκαλούνται κρουασαντερί και σου δείχνουν ότι είναι ειδικοί σε ένα αντικείμενο. Γιατί πια, έχουν γίνει όλα για όλα και δεν υπάρχει η προσήλωση και η εξέλιξη σε ένα. Σαν τα σουβλατζίδικα που κάνουν μπέργκερ ή πίτσες.

Αυτά είναι τα 6 super spots για κρουασάν

Flaked Croissanterie

Εδώ θα χάσεις τη μιλιά σου. Κρουασάν γαλακτομπούρεκο, cheesecake, bueno supreme, apple pie, ferrero και κρουασάν-roll με κρέμα μπουγάτσας θα σου κάνουν το στόμα να κλείσει από την ροή των υλικών.

Πού: 2ας Μαΐου 10, Νέα Σμύρνη & Ομήρου 67, Μοσχάτο

Holy Llama

Αν είναι και vegan, ακόμα καλύτερα και στο Holy Llama έχουν καταφέρει μέσα σε δύο χρόνια να γίνουν ένας φούρνος που δεν νοιάζει κανέναν αν είναι vegan ή όχι. Πάνε όλοι, πάνε αθρόα και τα καταβροχθίζουν όλα. Έχει και κρουασάν, έχει και κράφιν, οπότε βουρ.

Πού: Γρηγορίου Κυδωνίων 8, Υμηττός & Νίκης 23 Σύνταγμα

Fika Athens

Έχει τα κλασικά βουτύρου και σοκολάτας, έχει αμυγδάλου, αλλά έχει και κρουασάν-pancake και κρουασάν-καλτσούνι με μέλι-σύκο-μυζήθρα. Epic!

Πού: Βούρβαχη 6, Αθήνα

Butterfly Croissanterie

Πέραν των κλασικών, να πάρεις όπως και δήποτε αυτό με την κρέμα Βαυαρίας, αυτό με τη γέμιση bueno και να δεις και την κατηγορία Tower Croissant που είναι για να σου φύγει το μάτι.

Πού: Βορείου Ηπείρου 159, Αθήνα

Overoll Croissanterie

Έκανε την εμφάνισή του τον Νοέμβριο του 2020 και από τότε επεκτάθηκε πιο γρήγορα κι από covid. Κρουασάν νουτέλα, cheesecake με κόκκινα φρούτα, cruffin καραμέλα, choco roll, vanilla roll και κρουασάν μπουγάτσα είναι αυτά που θα σε κάνουν να ταξιδέψεις στο διάστημα.

Πού: Αθήνα, Χαλάνδρι, Θεσσαλονίκη κ.α. (Δες όλες τις διευθύνσεις εδώ)

Senol Croissant

Από το εστιατόριο στην κρουασαντερί κι από κει στην απόλαυση. 30 επιλογές για γλυκές και αλμυρές επιλογές έχει το καμάρι της Θεσσαλονίκης. Butter, Ferrero Roche, Nutella, Lila Pause είναι τα must στις γλυκές επιλογές, όπου το κρουασάν έχει την μορφή cruffin κατά βάση, χωρίς να λείπει και η μισοφέγγαρη εκδοχή.

Πού: Παλαιών Πατρών Γερμανού 23, Θεσσαλονίκη

* Πιστεύεις ότι έχουμε ξεχάσει κάποια καλή πρόταση; Στείλε μας στο Instagram μήνυμα το μαγαζί που θεωρείς ότι πρέπει να προσθέσουμε και θα κάνουμε και part 2.