Σου έχουμε γράψει στο παρελθόν εδώ κι εδώ για τα κρουασάν στην Αθήνα αλλά και τα γλυκά που έχουν συνδυαστεί μαζί του για να βγάλουν φοβερούς συνδυασμούς. Το κρουασάν όμως έχει την ικανότητα να μπορεί να σταθεί και σε αλμυρή εκδοχή. Αυτή η ελαφριά γλύκα του που ενώνεται με το αλμυρό ενός αλλαντικού ή τυριού, το καθιστά ακαταμάχητο. Πόσοι όμως θα μπορούσαν να φανταστούν ότι το κρουασάν πάει με την προβατίνα;

Σε ρυθμό Τσικνοπέμπτης κινούνται όλα τα καταστήματα κι όταν λέμε όλα, το εννοούμε, αφού φέτος στη μάχη ρίχνονται κι οι φούρνοι. Αυτό καταλαβαίνουμε από τη φανταστική ιδέα που έγινε πράξη στον φούρνο Bread B.C., όπου οι άνθρωποι είχαν όραμα. Είχαν μπροστά τους ένα από αυτά τα αφράτα κρουασάν που φτιάχνουν και δεν έβλεπαν τυριά ή σοκολάτα, τα συνηθισμένα εν πάση περιπτώσει υλικά. Έβλεπαν πιο μπροστά.

Έτσι, το άνοιξαν σαν σε εγχείρηση μεταμόσχευσης και του έβαλαν μόσχευμα μια προβατίνα, άρα όχι μόσχευμα μα προβάτευμα. Οκ, κάκιστο αστείο, για να φάμε μήνυση, προχωράμε.

Έχεις 3 μέρες για να φας αυτό το κρουασάν

Δεν τους έφτανε όμως μόνο αυτό. Έπρεπε να το αποθεώσουν. Έβαλαν και γραβιέρα, και γιαούρτι με lime και chutney ντομάτας. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι όποιος έκανε πρώτος chutney και το διέδωσε, πρέπει να πάρει Νόμπελ, να του γίνει ένα άγαλμα, κάτι.

Φυσικά, δεν θα βρεις μόνο τούτο το κρουασάν αν πας εκεί. Καλά, αν πας μετά την Κυριακή, δε θα βρεις σίγουρα αυτό το κρουασάν διότι είναι flash product, οπότε αν σου αρέσει, φρόντισε να μη σου αρέσει. Εκτός κι αν τα καλά παιδιά στο Bread B.C. δουν ζήτηση και το κρατήσουν και για μόνιμο προϊόν.

Αν δεν το κρατήσουν, μπορείς να παρηγορηθείς με τα κανονικά κρουασάν, με το μεγάλο cruffin του και με τα υπέροχα ψωμιά του.

Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 21 0685 1961