Ένα εξαιρετικό μαγαζί που άνοιξε στις αρχές του 2023, οδηγήθηκε σε αναγκαστικό κλείσιμο. Το project που δημιούργησε ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης στον Νέο Κόσμο, νικητής του παιχνιδιού Game of Chefs, δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο και κάηκε ολοσχερώς.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ακούστηκαν εκρήξεις από την κουζίνα, πιθανότατα από φιάλες υγραερίου που ήταν στον συγκεκριμένο χώρο του καταστήματος.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, και συγκεκριμένα δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκε και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης ενημέρωσε, μέσω Instagram, πως το εστιατόριο Monk’s Beard κάηκε ολοσχερώς και από τις φλόγες κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές.

Αλέξανδρος Καρακατσάνης

«Δυστυχώς, το εστιατόριό μας Monk’s Beard κλείνει οριστικά καθώς χθες ξημερώματα δεχθήκαμε τρομοκρατική επίθεση και καταστράφηκε ολοσχερώς. Το σοκ είναι τεράστιο. Η στήριξη, όμως, από χιλιάδες κόσμο μάς δίνει δύναμη να πατήσουμε στα πόδια μας και να ξέρουμε πως έχουμε κάνει πολύ καλά τη δουλειά μας.

Χωρίς φθόνο, αληθινοί, αυτοδημιούργητοι, με άγχος, χαρά και έχουμε δείξει σε όλο τον κόσμο ποιοι είναι πραγματικά» επεσήμανε, σε story του.

Monk's Beard

Τις στιγμές που παρατηρούσε τη μεγάλη φωτιά, όπως παραδέχθηκε, δεν σκεφτόταν την περιουσία του που καίγεται, αλλά τις ζωές που κινδύνευαν καθώς οι φλόγες επεκτάθηκαν και στην πολυκατοικία.

«Βλέποντας από κοντά αυτή την καταστροφική φωτιά, δεν στεναχωρήθηκα ούτε στιγμή για την περιουσία μας που καίγεται. Η αίσθηση πως κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και ζώα, έμεινε χαραγμένη μέσα στο κεφάλι μου και είναι κάτι που σε κάνει να βλέπεις αλλιώς τα πράγματα».

Ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που «μπήκε μέσα σε μία τρομακτική φωτιά για να σώσει ό,τι μπορεί και κυρίως ανθρώπινες ζωές καθώς η φωτιά έφτασε στους ορόφους της πολυκατοικίας» αλλά και την αστυνομία που έδειξε «ανθρώπινο πρόσωπο και τη δύναμη μα βοηθήσουν με νύχια και με δόντια να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Monk's Beard

Δήλωσε περήφανος για το εστιατόριο που κατάφερε να φτιάξει μαζί με τους συνεργάτες του και τόνισε πως πλέον «ξεκινάει μία καινούργια ζωή για εμάς. Έχουμε να ανέβουμε έναν Γολγοθά αυτή τη στιγμή αλλά θα βγούμε πιο δυνατοί μέσα από τις στάχτες, κυριολεκτικά».

Monk's Beard
Monk's Beard
Monk's Beard

Υπογράφει το σχετικό του μήνυμα ως εξής: «Αλέξανδρος Καρακατσάνης, περήφανος σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Monk’s Beard».

Monk's Beard

Photo credits: Instagram