Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 06.50 το πρωί της Τετάρτης (26/1) σε εξαώροφο κτίριο επί της Λ. Συγγρού 3, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον ημιώροφο του κτιρίου. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα και στον πρώτο όροφο.

Στο ισόγειο χώρο στεγαζόταν ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων, ενώ στον ημιώροφο που προκλήθηκε η έκρηξη ήταν το διαμέρισμα ενός 78χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ο άτυχος άνδρας φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη ξεκίνησε να εξαπλώνεται και στο υπόλοιπο κτίριο. Άμεσα στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, ενώ η αστυνομία που έκλεισε και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες οι άνθρωποι της πυροσβεστικής έχουν καταλήξει σε δύο πιθανά σενάρια για την έκρηξη, με κοινή συνισταμένη τη διαρροή. Αλλωστε από την πρώτη στιγμή όσοι βρέθηκαν στο σημείο έκαναν λόγο για έντονη μυρωδιά αερίου.

Είτε η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή υγραερίου είτε σε διαρροή φυσικού αερίου. Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγεί και το γεγονός πως στους πάνω ορόφους του κτηρίου γίνονταν εργασίες ανακαίνισης. Πλέον αυτό που θέλουν να εξετάσουν τα ειδικά κλιμάκια είναι αν μέσα στην πολυκατοικία υπάρχουν φιάλες υγραερίου.

Σαν βομβαρδισμένο τοπίο η Συγγρού μετά την έκρηξη

Οι ζημιές στο κτίριο που έγινε η έκρηξη είναι μεγάλες, τζάμια έχουν σπάσει τόσο στο ίδιο το κτίριο όσο και σε γειτονικά και  ταμπέλες καταστημάτων διαλύθηκαν. Αμέσως μετά την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, ενώ φλεγόμενα αντικείμενα προκάλεσαν φωτιά και στο προαύλιο επιχείρησης απέναντι από το κτίριο.

Επιπλέον, υπάρχουν δεκάδες αναφορές για την έκρηξη, η οποία ακούστηκε μέχρι Καρέα, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, ενώ στις γύρω περιοχές από το κέντρο ένιωσαν μέχρι και τη δόνηση από το ωστικό κύμα.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter, δείχνουν πως το ωστικό κύμα κατέστρεψε τις τζαμαρίες και τις προσόψεις καταστημάτων που βρίσκονται στο απέναντι ρεύμα της λεωφόρου Συγγρού.