Οι κάτοικοι είναι περήφανοι που αυτός είναι ο τόπος τους. Πολλοί «ξένοι» τους ζηλεύουν με την καλή έννοια, θα ήθελαν να έμεναν και αυτοί σε αυτήν την όμορφη περιοχή στην Αθήνα. Το Νέο Ηράκλειο είναι σίγουρα κάτι το ξεχωριστό στο Λεκανοπέδιο…

Είναι επίσης μια περιοχή στην Αθήνα που έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Είχε περάσει μια μικρή κάμψη στο κομμάτι «έξοδος» αλλά νέα μαγαζιά έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και όλα διορθώθηκαν, βασικά έγιναν καλύτερα από ποτέ. Είτε από την πάνω είτε από την κάτω μεριά του ΗΣΑΠ, καταπώς αρέσει στα «λοκάλια» να το «μεριάζουν», όλα είναι στο «όπως πρέπει»…

7 μαγαζιά σε μια περιοχή στην Αθήνα που δεν της το ‘χεις ότι θα νιώθεις τόσο ήρεμα - Το μαγαζί που σε «μεταφέρει» στα σοκάκια της Τήνου

Νέο Ηράκλειο: Μια περιοχή στην Αθήνα που δεν της λείπει το παραμικρό

Parejaki Tapas

Παρεΐστικο και αυθεντικό, ένα μαγαζί που σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη στιγμή. Εκλεκτή πρώτη ύλη και τεχνογνωσία παντρεύονται αρμονικά, δημιουργώντας ψαγμένες γεύσεις που σου μένουν στην καρδιά και στο μυαλό.

Η ανοιχτή κουζίνα ενισχύει το αίσθημα της οικειότητας ενώ κάνεις ένα γευστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα…

Φιλοθέης 61

Ψάριστον

Θα το αφήσουμε να μας συστηθεί μόνο του, τα λέει άλλωστε ωραία: «Για εμάς οι γεύσεις είναι τα πάντα. Από το φαγητό του δρόμου (street food) μέχρι το γεύμα της δεξίωσης (lounge dinner)». Ναι, συνδυάζει ιδανικά το fine dining με το απλό, του… σαλονιού και του αλωνιού!

Αυτό ακριβώς είναι αυτή η ψαροταβέρνα σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα: Για όλα τα γούστα, για όλον τον κόσμο. Άπαντες θα βρουν αυτό που ψάχνουν γιατί άπαντες το ίδιο πράγμα αναζητούν: Τη νοστιμιά…

Καλαβρύτων 16

Amandi

Από τα πλέον γνωστά μαγαζιά σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα. Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, συνδυάζει ηρεμία με κοινωνικοποίηση – εσύ επιλέγεις προς ποια πλευρά θα πάει ο διακόπτης.

Πολύ δυνατό το brunch, φημισμένη η πίτσα του, ενώ και σε κρασιά, κοκτέιλ είναι κάτι παραπάνω από κομπλέ η φάση.

Πράσινου Λόφου 4

Zakapa

Πόλος έλξης για πολλούς σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα που θέλουν να συνδυάσουν καλό ποτό και φαγητό – το μενού των επιμελείται το ζεύγος Μαρία Μπέη – Δημήτρη Μπέλλου, που ξέρουμε από το Masterchef.

Διοργανώνονται ωραία events, γενικώς υπάρχει ένας δημιουργικός πυρετός από ένα μαγαζί που θέλει συνεχώς να γίνεται και καλύτερο.

Κων/νου Ωραιοπούλου 2

Miles

All day στέκι, από αυτά που οριοθέτησαν από την αρχή το τι σημαίνει «καλή έξοδος» σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα. Ντιζαϊνάτο και ιδανικό για να κάνεις ένα break από τα άγχη της ημέρας.

Το μενού του είναι πολύ καλό, με ωραίες προτάσεις, που πέφτουν τέλεια στο στομάχι και κουμπώνουν αρμονικά στο κάδρο του feel good.

Ικάρων 3

Καφενείο Ανδρομέδα

Το 2019 εμφανίστηκε η Ανδρομέδα σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα με ρετρό διάθεση αλλά μοντέρνο αέρα και με τη μία ξεχώρισε, έγινε αγαπητό σε πολύ κόσμο. Γιατί τον απλό λόγο πως σου ζητάει μόνο να είσαι ο εαυτός σου. Τα άλλα όλα, τα αναλαμβάνει αυτό. Και τα καταφέρνει περίφημα.

Εκλεκτά μεζεδάκια για τη μέση, κρασιά, μπίρες, τσίπουρα, δεν θέλει πολλά για να νιώσεις πως αυτό είναι ζωή…

Ελευθερίου Βενιζέλου 1 & Μελίνας Μερκούρη

Madeira

Με όνομα από το διάσημο πορτογαλικό σύμπλεγμα νησιών και κυκλαδίτικη διακόσμηση αυτό ακριβώς μεταφέρει, εκπέμπει: Ένα αίσθημα πως είσαι… αλλού. Διακοπές σε κάποιο νησάκι, ξέγνοιαστος και cool.

Σούπερ για καφέ και healthy σνακ, αλλά… ακόμη πιο σούπερ σαν πάρει και βραδιάζει, όταν μπαίνουν στο παιχνίδι οι μουσικάρες και οι κοκτεϊλάρες!

Πεύκων 1