Γνωρίστε το κοκτέιλ Fuzzy Navel. Μην σας αποθαρρύνει το παράξενο όνομα, το οποίο ομολογουμένως δεν παραπέμπει σε γευστική απόλαυση.

Προτού το μυαλό σας περιπλανηθεί σε άλλες συνήθειες, υπάρχει εξήγηση για το όνομα και είναι αρκετά απλή: Το Fuzzy αναφέρεται στα ροδάκινα schnapps (σκεφτείτε το peach fuzz) και το Navel (μτφρ: αφαλός) αναφέρεται στο είδος του πορτοκαλιού.

Το χαλαρό δίδυμο απολάμβανε την ακμή του στη δεκαετία του 1980, μια εποχή γνωστή για τα διασκεδαστικά, αν και όχι ιδιαίτερα σεβαστά κοκτέιλ.

Όταν η DeKuyper κυκλοφόρησε τα schnapps ροδάκινου στην αμερικανική αγορά το 1984, οι μπάρμαν είχαν ένα ακόμη γλυκό, φιλικό συστατικό για να χρησιμοποιήσουν. Εκείνη τη στιγμή ο μπάρμαν του Νιου Τζέρσεϊ και συγγραφέας του «Bartending for Dummies», Ρέι Φόλεϊ, πήρε στα χέρια του ένα μπουκάλι.

Ο Φόλεϊ ανακάτεψε ίσα μέρη ροδάκινου και χυμού πορτοκαλιού μαζί, δημιουργώντας μια φρουτώδη σύνθεση (ουσιαστικά έφτιαξε μία παραλλαγή του ποτού βότκα με χυμό πορτοκαλιού).

Το ποτό σύντομα σταθεροποίησε τη θέση του στο ρεπερτόριο κάθε μπάρμαν και ώθησε επίσης το Peachtree Schnapps του DeKuyper να γίνει ένα από τα ποτά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χώρας.

Το ποτό παρασκευάζεται συνήθως με εμφιαλωμένο χυμό πορτοκαλιού, που δημιουργεί ένα αξιοπρεπές κοκτέιλ, αν αυτό είναι το μόνο που έχετε. Αλλά δοκιμάστε να το φτιάξετε και με φρέσκο. Το Fresh OJ απογειώνει το ποτό, συμπληρώνοντας το φρουτένιο λικέρ με μια πιο πλούσια, πιο εσπεριδοειδή γεύση. Άλλωστε, τα brunch σου δεν αξίζουν παρά το καλύτερο.

Το Fuzzy Navel αποδεικνύει ότι χρειάζεστε μόνο δύο απλά συστατικά για να δημιουργήσετε ένα περιβόητο κοκτέιλ.

Συστατικά

• 3 ουγγιές schnapps ροδάκινου
• 3 ουγγιές χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

Παρασκευή

1.Προσθέστε τα schnapps ροδάκινου και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα ποτήρι highball πάνω από πάγο και ανακατέψτε για λίγο να ενωθούν.

2.Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκαλιού.