Όπως γράφουμε και στον υπότιτλο, δεν έχεις ξαναφάει τέτοιο σάντουιτς. Μπορεί να έχεις φάει κάτι παρόμοιο, ένα σανσάντουιτς θα έλεγε κάποιος, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχεις δοκιμάσει.

Κι αφου χτίσαμε το ξεκίνημα του κειμένου μας μόνο και μόνο για να κάνουμε αυτό το φανταστικό λογοπαίγνιο (όποιου δεν του άρεσε, να μας συγχωρεί η σνομπ κουλτούρα του), ας περάσουμε στο ψητό. Στο τηγανητό, για να είμαστε ακριβείς, αφού ένα τέτοιο τηγανητό και παναρισμένο σε πάνκο κομμάτι κοτόπουλου είναι αυτό που κάνει το σάντουιτς στο ολοκαίνουργιο spot Akoko σχεδόν θρυλικό.

Ολοκαίνουργιο το Akoko; Αν είσαι γνώστης της Αθήνας, θα ξέρεις πως υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια το εστιατόριο Akoko που έχει πιάτα Δυτικής Αφρικής και μια πολύ έθνικ κουζίνα. Οι ίδιοι άνθρωποι ξεκίνησαν το νέο τους πρότζεκτ πριν λίγες εβδομάδες, στα μέσα Ιανουαρίου, με το Akoko Athens που βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό, όπου πρωταγωνιστούν τα πληθωρικά σάντουιτς με ψωμί lobster και το κοτόπουλο να είναι το βασικό υλικό.

Το Akoko σε κερδίζει γαστρονομικά από τα ορεκτικά του που είναι ενδεικτικά της αφρικανικής κουλτούρας. Οι κροκέτες πατάτας και το ρύζι μπασμάτα είναι δύο επιλογές που ανταγωνίζονται για τα καλά τα σάντουιτς και σου προσφέρουν το πιο healthy. Οι πικάντικες μπουκιές τυριού με χαλαπένιο φέρνουν το spicy στην γευστική σου παλέτα.

Σάντουιτς-μπέργκερ σημειώσατε άσο

Και μετά έρχεται η ώρα του τηγανητού κοτόπουλου. Τα σάντουιτς έχουν μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς, που δεν ξέρουμε άλλο μέρος στην Αθήνα για να γευτείς κάτι τέτοιο. Δες για παράδειγμα το Whiskey Lobster με whiskey sauce , ψιλοκομμένο iceberg, τραγανό μπέικον, ντομάτα, τηγανητό αυγό, cheddar και aioli sauce. Δες το Blue Lobster με blue cheese sauce , ψιλοκομμένο iceberg, τραγανό μπέικον, αγγούρι πίκλα, aioli sauce και sriracha.

Σκεφτείτε ότι το ψωμί lobster δένει τόσο ιδανικά τα υλικά γύρω από το κοτόπουλο, προσφέρει την αφρατοσύνη και είναι τόσο καλό που οι 5 επιλογές του (4 με κοτόπουλο, 1 με μοσχάρι) σε μπέργκερ μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο. Σε αυτές, ξεχωρίσαμε το Parmesao με sauce παρμεζάνας, ψιλοκομμένο iceberg, τραγανό μπέικον, αγγούρι πίκλα, παρμεζάνα flakes και aioli sauce.

Ζούμε στην εποχή που η όραση είναι αυτή που σε παρακινεί στις υπόλοιπες αισθήσεις και το σάντουιτς του Akoko είναι ένα χάρμα οφθαλμών. Βλέπεις την σος να έχει τυλίξει το κοτόπουλο και να συγκρατεί κολλημένα πάνω του τα υπόλοιπα υλικά και ξέρεις ότι με κάθε μπουκιά θα πάρεις όλες τις πιθανές γεύσεις.

Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, 2106710023