Μένω Αμπελόκηπους αλλά αν με ρωτήσεις για τη «γειτονιά» μου, λίγα ξέρω να σου πω γιατί γειτονιά μου -θες λόγω σχολείου;- ήταν το Νέο Ψυχικό. Κυρίλα, θα μου πεις; Όχι κι έτσι, θα σου πω! Το Νέο Ψυχικό είναι μια περιοχή που την περπατάς κι αυτό για μια γειτονιά είναι πολύ σημαντικό. Αν σου αρέσει να περνάς την ημέρα σου σε ένα μέρος όπου τα έχει όλα μαζεμένα και «νοικοκυρεμένα», εδώ σε έχω.

Προσωπικά, πάντα ξεκινάω τη μέρα μου με καφέ. Κι επειδή μέσα στην εβδομάδα πίνω έναν σπιτικό μαμαδίστικο, το Σαββατοκύριακο θα πιω τον latte μου γκράντε και περιποιημένο. Παίρνω τον Μπρούνο που πρέπει κι αυτός να πάει τη βόλτα του και πάμε για καφέ, ίσως στο αγαπημένο μου καφεκοπτείο, το Carpo. Ζεστός καφές στο χέρι και βόλτα είναι από τις αγαπημένες μου συνήθειες που απέκτησα στην καραντίνα και μεταξύ μας με βοήθησε να κρατήσω και τα λογικά μου! Εάν πας Carpo, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις χειροποίητες μπάρες τους που είναι εγγυημένα υπερνόστιμες. Και τις χειροποίητες σοκολάτες τους με ξηρούς καρπούς. Οκ, και τα σοκολατάκια. Stop!

Νέο Ψυχικό

H λέξη «ήλιος» είναι από τις αγαπημένες μου. Κι εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολύ ήλιο, φως και ζέστη. Σε αυτές τις ηλιόλουστες μέρες που χαιρόμαστε σε αφθονία σε αυτή τη χώρα, το brunch γίνεται σε αυλές, με ψηλά δέντρα και αρκετό πράσινο. Ένας τέτοιος χώρος είναι και το El Jiron- από τις πιο όμορφες και καλόγουστες αυλές της Αθήνας.   Η γαστρονομία στο El Jiron περνάει από τα έμπειρα χέρια του Executive Chef Γιάννη Γκολέτη. Έτσι είσαι σίγουρος ότι θα φας brunchάρα κι όχι τίποτα τετριμμένο αλλά συνδυασμούς που θα σε εκπλήξουν, θα σε χορτάσουν και δεν θα σε αφήσουν και ταπί.

Προχωράμε. Εάν κάποιο μεσημέρι εκεί που κάθεσαι σκεφτείς που μπορώ να φάω ωραίο ιταλικό – μην χαθεί πολλή ώρα από τον χρόνο σου. Κάπου εκεί δίπλα στον Φάρο βρίσκεται το Nolita. Ο chef Δημήτρης Σταμούδης υπογράφει το νέο menu, με all day επιλογές και τον εκλεπτισμένο μινιμαλισμό της ιταλικής κουζίνας. Η προετοιμασία ξεκινάει από το πρωί με τους ξυλόφουρνους να παίρνουν φωτιά για τέλειες πίτσες. Ο chef βάζει μια ιδιαίτερη χροιά στο elegant dining με τις ιδιαίτερες παραλλαγές κλασικών ιταλικών συνταγών. Αξίζει ένα μεσημέρι (ή και βράδυ) να πας να τις δοκιμάσεις!

Το βραδάκι κολλάει πάντα με κοκτέιλ – και δεν ακούω κουβέντα. Φτάνω σιγά σιγά και τα 30 (δυστυχώς όχι τόσο σιγά όσο θα ήθελα…) και η φάση έχει ως εξής: ωραίο ιδιαίτερο φαγητό, signature cocktails, φώτα, χρώματα και λατινοαμερικάνικη μουσική να παίζει στο βάθος. Όλα αυτά που περιγράφω, λέγονται αλλιώς Dirty Sanchez. Ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά όχι μόνο του Νέου Ψυχικού αλλά και της Αθήνας βρίσκεται στον παράδρομο της Κηφισίας. Θα γνωρίσεις έναν χώρο με πολύχρωμα φώτα και κορδέλες, μια σάλα γεμάτη τραπέζια όπου μπορείς να αράξεις με τους φίλους σου και να πιεις μια λίστα από ιδιαίτερα cocktails με υπογραφή.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, ο βραβευμένος mixologist Μανώλης Λυκιαρδόπουλος υπογράφει την λίστα ποτών των δύο μπαρ του Dirty Sanchez, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εκτενή λίστα cocktails, ανάμεσά τους και το Rise the Sun με τεκίλα Cazadores, citrus mix cordial, γρεναδίνη από κόκκινες πιπεριές και σόδα μανταρίνι, το Perfect Patron Tequini με τεκίλα patron silver, γαλλικό βερμούτ, ελιές και λεμόνι, καθώς και η Spicy Mandarin margarita με τεκίλα Cazadores, πικάντικο agave σιρόπι, μανταρίνι, λάιμ και γλυκιά και καπνιστή πάπρικα. Η κουζίνα, υπό την επιμέλεια των σεφ Σπύρου Μαυροειδή και Χρήστου Μανουσόπουλου, προσφέρει ένα γευστικό μενού από πληθωρικά nachos, φρέσκα και πικάντικα ωμά πιάτα, δροσερές σαλάτες, πλούσια ορεκτικά, πλούσια κυρίως πιάτα και tacos καθώς και λαχταριστά επιδόρπια. Με λίγα λόγια, δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Αν έχεις όρεξη μετά -για τη χώνεψη- πίνεις με την παρέα σου μια γύρα σφηνάκια τεκίλα και ρίχνετε κι έναν χορό στο εσωτερικό του μαγαζιού όπου θα κουνηθείτε σε ρυθμούς Λατινικής Αμερικής.

Τώρα αν είσαι λίγο πιο hardcore και δεν θες να περάσεις έτσι «απλά» το Σάββατό σου, ο προορισμός στο Νέο Ψυχικό είναι ένας: Vault στο Drakoulis Dry & Raw. Λίγο πριν στρίψεις για Χαλάνδρι, σίγουρα θα έχεις δει το νέο εστιατόριο του Δρακούλη στα δεξιά σου. Κάθε Σάββατο μετά τις 12, στο υπόγειο του εστιατορίου παίζουν τα καλύτερα parties με Djs από Ελλάδα και εξωτερικό. Εάν σου αρέσει η techno σκηνή, αυτή η «υπόγα» είναι για σένα. Θυμίζει τα elegant bar του Λονδίνου, μόνο που παίζει πολύ δυνατά, έχει πολύ καλά ποτά και για τους μερακλήδες και κλείνει στις 6 (το πρωί).

Όπως στα είπα, λοιπόν, το Νέο Ψυχικό είναι μια γειτονιά ζωντανή- που λένε. Μπορεί να γεμίσει την ημέρα σου και να περάσεις τέλεια από το πρωί μέχρι το βράδυ ή έστω …ως το επόμενο πρωί, χωρίς να χρειαστεί να μπεις στο αμάξι σου και να διανύσεις αποστάσεις. Όπως σου υποσχέθηκα στην αρχή, είναι όλα μαζεμένα, «νοικοκυρεμένα»!