Με το που εμφανίστηκαν στη ζωή μας τα wine bar αναρωτηθήκαμε πώς ζούσαμε παλιά δίχως τους! Άλλαξε η κουλτούρα στη διασκέδαση, εμπλουτίσαμε τους ορίζοντές μας και αποκτήσαμε νέες, πολύτιμες παραστάσεις για την έξοδό μας.

Γιατί, στην τελική, κάθε φορά που βγαίνουμε το ζητούμενο είναι να περάσουμε καλά. Και ένα (για αρχή…) ωραίο ποτήρι κρασί, λευκό ή κόκκινο ή ροζέ, ό,τι τέλος πάντων αγαπάει κανείς ανάλογα και με τη «φάση», είναι ιδανικό για να απογειώσει την εμπειρία. Συνδυαστικά με πεντανόστιμα πιάτα, αντάξια του πιο… fine dining. Εδώ τα πράγματα είναι χαλαρά, εδώ και απλά. Η γοητεία της οικειότητας.

Ας γίνουμε λοιπόν… σομελιέ και σας προτείνουμε αυτά που κατά τη γνώμη μας είναι τα πιο δυνατά wine bar της Αθήνας. Ίσως να αδικούμε κάποια, σίγουρα αδικούμε κάποια, αλλά καλή καρδιά και άσπρο πάτο! Σε ένα επόμενο αφιέρωμα…

Ta 5 καλύτερα wine bar της Αθήνας

Oinoscent

Από το 2008 μαζί μας, είναι σημείο αναφοράς στο χώρο. Με εξαιρετική κουζίνα, να τονίσουμε και να προτείνουμε. Μιλάμε για.. μεγάλη μπάλα γαστρονομικά!

Η κάβα είναι άρτια ενημερωμένη με περισσότερα από 1.000 κρασιά, ο χώρος ζεστός και φιλικός. Εδώ δεν θα δεις «δήθεν» και «λεζάντες». Εδώ θα βρεις κόσμο που αγαπάει πραγματικά το κρασί και το καλό γούστο.

Βουλής 45-47, Αθήνα

Tανίνη αγάπη μου  

Ωραίο όνομα, έτσι δεν είναι; Διαφορετικό, cool; Ακριβώς. Γιατί αυτό είναι τούτο το μαγαζί στα Εξάρχεια. Κάτι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Εδώ πρωταγωνιστής είναι το ελληνικό κρασί, ήπιας και φυσικής οινοποίησης.

Γεύεσαι πράγματα που δεν περίμενες, που δεν φανταζόσουν. Πιείτε, για παράδειγμα, ρετσίνα. Και θα μας θυμηθείτε. Αρκεί να μην πιείτε πάρα πολύ γιατί τότε θα μας… ξεχάσετε. Αλλά πότε (δεν θα ξεχάσετε) αυτό το wine bar. Αλησμόνητη εμπειρία…

Ιπποκράτους 91, Εξάρχεια

Materia Prima

Τίποτα μα τίποτα δεν του λείπει. Το Materia Prima είναι άρτια ενημερωμένο στη λίστα του, διαθέτει και εξαιρετικό φαγητό για συνοδευτικό.

Οι μικροί παραγωγοί έχουν την τιμητική τους, ενώ κυριαρχεί ένα παρεΐστικο κλίμα. Είναι ανεπιτήδευτο αυτό το μαγαζί. Κάτι που αν μας ρωτάτε το κάνει και πιο όμορφο.

Φαλήρου 68, Αθήνα

Vintage

Η αρχοντιά που πιθανότατα εισπράξατε ως αίσθηση διαβάζοντας το όνομα του Vintage, είναι και αυτό που ισχύει στην πράξη. Μιλάμε για ένα wine bar διεθνούς επιπέδου, που ανεβάζει επίπεδο στην κατηγορία ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Πάνω από 600 ετικέτες και (πάρα) πολύ καλό φαγητό δένουν αρμονικά με τον εξόχως καλαίσθητο και στιλάτο χώρο.

Μητροπόλεως 66, Αθήνα

By the Glass

Λειτουργεί για πάνω από μία 10ετία και έχει αποκτήσει φανατικούς πελάτες. ‘Η μήπως να τους πούμε φίλους; Και τα 2 σωστά είναι στην προκειμένη περίπτωση.

Πάνω από 500 ετικέτες κρασιών για να διαλέξει κανείς, ντόπια και ξένα. Θα βρεις πράγματα που θα σε εκπλήξουν, θα θες να έρχεσαι ξανά και ξανά για να ανακαλύπτεις συνεχώς νέα πράγματα. Η υπέροχη ατμόσφαιρα και το φιλόξενο προσωπικό κάνουν την εμπειρία να μην έχει τίποτα το ελλιπές.

Σουρή 3, Αθήνα