Πώς θα ήταν να έπινες εξαιρετικά σπάνιο και εκλεκτό κρασί από έναν από τους μικρότερους αμπελώνες του κόσμου; Δύσκολο να απαντηθεί η ερώτηση αυτή καθώς ο ιδιοκτήτης και παραγωγός του, δεν θέλει να το πιεις.

Πρόκειται για τον Tulio Masoni, ο οποίος φτιάχνει φίνο κρασί το οποίο μάλιστα χρεώνει για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000 ευρώ ανά μπουκάλι.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο αμπελώνας που διατηρεί στην περιοχή Reggio Emilia της Ιταλίας είναι «ο μικρότερος του κόσμου» και βρίσκεται σε ένα παλάτι που χτίστηκε τον 16ο αιώνα. Τι σας θυμίζει το όνομα της περιοχής; Είναι η «γενέτειρα» της τρίχρωμης ιταλικής σημαίας, ανάμεσα στην Parma και την Modena.

Την τέχνη της παραγωγής κρασιού την έμαθε από τον πατέρα του. Μάλιστα, κληρονόμησε και έναν κανονικό αμπελώνα λίγο έξω από την πόλη, τον οποίο όμως πούλησε καθώς τα κέρδη δεν ήταν αρκετά. Με τα χρήματα που έλαβε έφτιαξε τον δικό του αμπελώνα στην ταράτσα του, από την οποία φτιάχνει το εκλεκτό αυτό κρασί.

κρασί

Ο περήφανος παραγωγός ποζάρει στην ταράτσα-αμπελώνα του, μαζί με τα κλήματά του. Πηγή: Cnn.com

Πουλάει μόνο 29 μπουκάλια κόκκινου κρασιού τον χρόνο, αριθμός ο οποίος δικαιολογεί κάπως την τιμή τους. Η πώλησή τους, όμως, δεν γίνεται σε κάποια κάβα αλλά στην κοντινότερη γκαλερί τέχνης, την Bonioni Arte.

«Το κρασί που παράγω είναι μία μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, μία φιλοσοφική πρόκληση, κάτι που έχεις στο σαλόνι σου και μπορείς να συζητάς με τις ώρες για αυτό με τους καλεσμένους σου. Πολύ θα ήθελα να γίνομαι αντικείμενο συζήτησης ως ο τρελός που έφτιαξε έναν αμπελώνα στην ταράτσα του» αναφέρει ο Masoni.

«Τα σταφύλια μου είναι έργα τέχνης με το που γεννιούνται» συνεχίζει. Ακόμη, συνεργάζεται με τον κομίστα Giuseppe Camuncoli, ο οποίος έχει δουλέψει και με την Marvel μεταξύ άλλων, ώστε να δημιουργήσουν μία μοναδική ετικέτα. Έτσι, ο ίδιος προτρέπει τους αγοραστές του κρασιού να μην ανοίξουν καν τα μπουκάλια αλλά να τα κρατούν ως διακοσμητικά έργα τέχνης στο σαλόνι τους.

«Πρέπει να είμαι ο μόνος παραγωγός κρασιού στον κόσμου που λέει στους αγοραστές του να μην πίνουν το κρασί του».

Τα sangiovese κρασιά δημιουργούνται από κλήματα τα οποία έχουν «τραφεί» με αυγά, μπανάνες, φύκια ενώ στην «διατροφή» τους περιλαμβάνονται σύμφωνα με τον Masoni και «οι φωνές της γειτονιάς». Αυτό, αναφέρει, δίνει επιπλέον χαρακτήρα στο κρασί του σε αντίθεση με άλλα τα οποία έχουν «μεγαλώσει» στην ησυχία.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Guinness Punch: Η συνταγή από την Καραϊβική για το νο1 καλοκαιρινό ρόφημα

Alina Prokuda: Η Ουκρανή σεφ που κάνει τις πιο εύκολες και εντυπωσιακές γκουρμέ συνταγές για σνακ

Yaki-imo: Το αχνιστό σνακ της Ιαπωνίας που λατρεύουν παλιοί και νέοι – Η απλότητα είναι το μυστικό του