Καλοκαιράκι και ένα ποτήρι παγωμένο κρασί αποτελεί combo συνδυασμός. Μέχρι στιγμής ξέραμε το κόκκινο, το ροζέ και το λευκό. Κι όμως υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές, σε περίπτωση που αυτές οι τρεις δεν σας καλύπτουν. Υπάρχει ένα λιγότερο γνωστό κρασί που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή, ειδικά στο TikTok. Λέγεται πορτοκαλί κρασί και είναι για τα βαριά ποτήρια.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι το κρασί δεν φτιάχνεται από πορτοκαλί. Πήρε το όνομά του από το χρώμα του, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από ένα αχνό βερικοκί, έως ένα βαθύ, σκούρο κεχριμπαρένιο. Αν και μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλες ποικιλίες κρασιού, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας αρχαίας τεχνικής οινοποίησης.

Το hashtag # orangewine έχει 5,3 εκατομμύρια προβολές στο TikTok με τους χρήστες να μοιράζονται τα αγαπημένα τους μπουκάλια, τρόπους ανάμειξης του κρασιού σε κοκτέιλ και tips. Πώς φτιάχνεται, λοιπόν, το πορτοκαλί κρασί; Δεν είναι και τόσο δύσκολο, όσο ακούγεται. Αφήνοντας τα σταφύλια να ζυμωθούν με τη φλούδα τους έχει ως αποτέλεσμα το πορτοκαλί χρώμα, καθώς και οι πολλές τανίνες, που δίνουν στο κρασί πιο έντονη γεύση από τα περισσότερα λευκά.

Αυτές οι τανίνες κάνουν το πορτοκαλί κρασί να ταιριάζει με τροφές, όπως κόκκινο κρέας ή αλμυρά τυριά. Ωστόσο, οι τανίνες δεν συνδυάζονται καλά με τα ιχθυέλαια, για αυτό είναι καλύτερο να αποφύγετε να συνδυάσετε το πορτοκαλί κρασί με λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος ή το σκουμπρί.

Ποια πορτοκαλί κρασιά πρέπει να δοκιμάσετε αν θέλετε να πάτε την γευσιγνωσία ένα βήμα παρακάτω; Γενικά, τα περισσότερα πορτοκαλί κρασιά προέρχονται από τη βορειοανατολική Ιταλία, κατά μήκος των συνόρων με τη Σλοβενία. Μερικά γνωστά κρασιά είναι της La Clarine Farm, “One-Eighty” , το οποίο είναι καλά ισορροπημένο.

Για τους πιο τολμηρού προτείνεται το Sepp Muster Erde, θεωρείται «ένα αληθινό πορτοκαλί κρασί», που χρειάζεται έναν χρόνο ζύμωσης. Αν και είναι πιο ιδιαίτερο, όποιος το δοκιμάζει, κολλάει μαζί του.

@masvinoplease Reply to @toragrams Orange Wine is my favorite topic! #orangewine #winetok #naturalwine #nattywine #winetiktok ♬ original sound – Andrea

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

5 μέρη όπου μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά ο… Τάσος Ξιαρχό

Μεξικό: Δήμαρχος παντρεύτηκε… αλιγάτορα για να τιμήσει προαιώνια παράδοση – Όχι, δεν κάνουμε πλάκα

«Μαζώ είσαι θρησκεία»: Ο Γιώργος Μαζωνάκης ντύθηκε… ιερέας και ευλόγησε το κοινό των Mad Awards 2022