Είναι ένας δρόμος της Αθήνας που βρίσκει την ισορροπία ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Κτίρια και μέρη που ανανεώθηκαν, πήραν το απαραίτητο boost για να κάνουν τη μετάβαση στη σύγχρονη εποχή χωρίς να χάσουν το χαρακτήρα τους. Η οδός Βουλής έχει μια ξεχωριστή «ομορφιά» και συμπυκνώνεται ως νόημα μέσα από ορισμένα εξαιρετικά μαγαζιά για φαγητό και ποτό.

Περπατώντας, μαθαίνεις, εξερευνάς, «χάνεσαι». Είναι ένας δρόμος της Αθήνας γεμάτος πειρασμούς – με την καλή έννοια του όρου. Εμείς ένα σου προτείνουμε. Να πας και να ξαναπάς. Κάθε φορά ανακαλύπτεις και κάτι καινούριο από μια σύναξη δημιουργικών επιχειρηματικών μυαλών που δεν σταματούν να ψάχνουν τρόπους να μας εκπλήξουν.

Συνώνυμο της καλοπέρασης: Ο δρόμος της Αθήνας που λατρεύουν οι foodies
Συνώνυμο της καλοπέρασης: Ο δρόμος της Αθήνας που λατρεύουν οι foodies

Οδός Βουλής: Ο πιο ανανεωμένος δρόμος της Αθήνας

Sushi Lunchi

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος είναι ο ιδιοκτήτης του πιθανότατα καλύτερου σουσάδικου της πόλης (Sushimou). Αυτό είναι το πιο φρέσκο του project. Ξεκίνησε σαν ghost kitchen στη διάρκεια της καραντίνας, πέτυχε, έμεινε.

Εδώ θα φας σούσι σε μπολ (αυτό που φτιάχνουν οι Ιάπωνες στην καθημερινότητά τους), θα φας νόστιμα και «έξυπνα» φαγητά και θα «σβήσεις» με παγωτό μηχανής βανίλια-μάτσα.

Βουλής 45

Neropistolo

Μόλις άνοιξε και με τη μία έδειξε πως ήταν κάτι που αυτός ο δρόμος της Αθήνας χρειαζόταν για να γίνει ακόμα πιο… σούπερ. Ένας new age φούρνος για τον οποίο στα έχουμε πει αναλυτικά ΕΔΩ.

Βάζει στο… φούρνο στιλ, φαντασία, ιδέες και μας σερβίρει το ζητούμενο, ήτοι νοστιμιά. Μέσα από διάφορες εκπληκτικές γεύσεις, αλμυρές και γλυκές.

Βουλής 35

The 7 Jokers

Ένα μπαρ όπως τα αγαπάμε, από αυτά που είσαι εκεί με όλο σου το «είναι», αφού απολαμβάνεις τη στιγμή, τις καταστάσεις.

Φοβερά ποτά, ψαγμένες γευστικές προτάσεςι, κεφάτες μουσικές και τεχνογνωσία σε κάθε λεπτομέρεια, συνθέτουν μια βάση δεδομένων που είναι αδύνατον να της αντισταθείς – και γιατί να το κάνεις, άλλωστε;

Βουλής 7

Nolan

Τι να πρωτοπεί κανείς για το γευστικό όραμα του Σωτήρη Κοντιζά; Ο ένας εκ των τριών κριτών του Masterchef έχει υπογράψει ένα από τα μεγαλύτερα success story της αθηναϊκής εστίασης.

Ελλάδα και Ιαπωνία γίνονται ένα σε έναν κοσμπολίτικο χώρο και δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά πολλά «μπράβο» για ένα ρεστοράν που δεν σταματά να αναζητά το καλύτερο δυνατό.

Βουλής 31-33

Oinoscent

Ένα wine bar που θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις σε οποιαδήποτε μεγαλούπολη του εξωτερικού. Άνοιξε το δρόμο, έγινε σημείο αναφοράς.

Η λίστα με τα κρασιά ανανεώνεται συνεχώς και είναι απίστευτα καλά ενημερωμένη και πλήρης. Θα το συνδυάσεις με ανάλογα, υψηλού επιπέδου, πιάτα.

Βουλής 45-47

Λobby

Τι είναι απόλαυση; Η πρώτη μπουκιά από τα μπέργκερ του Λobby! Αφού πρώτα σε έχει οδηγήσει ως εκεί η θεϊκή μυρωδιά που σου γαργαλάει τη μύτη, που σε τραβάει σαν μαγνήτης, καταλαβαίνεις πως αυτός ο δρόμος της Αθήνας κρύβει αλλεπάλληλους γευστικούς θησαυρούς.

Ειδικά αυτό το cheeseburger, θα έπρεπε να διδάσκεται. Η αμερικανική κουζίνα στα καλύτερα της, σε ένα hot spot γεύσης, ιδανικό για παρεΐστικες καταστάσεις.

Βουλής 30