Η Άλις Γουντ, μια 23χρονη φοιτήτρια φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ με μεταπτυχιακό στο Κέιμπριτζ, καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Ράιαν Γουάτσον, 24 ετών, αφού το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της ότι ο θάνατός του ήταν ένα «τραγικό ατύχημα».

Το ζευγάρι, που είχε σχέση από τον Μάρτιο του 2020 πριν αρραβωνιαστεί έξι μήνες αργότερα, είχε αρχίσει να μαλώνει στο πάρτι στο Στόουκ στις 6 Μαΐου πέρυσι. Ο κύριος Γουάτσον τους οδήγησε πίσω στο σπίτι τους στο Cheshire, αξίας 120.000 λιρών – που αγόρασαν μόλις επτά μήνες πριν – προτού η Γουντ μπει στο δικό της αυτοκίνητο και αρχίσει να ανεβάζει στροφές τον κινητήρα.

Πλάνα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης γύρω στις 23.30 δείχνουν τη Γουντ να φέρνει ένα ΙΧ προς το μέρος του συντρόφου της και παραλίγο να τον χτυπήσει. Στη συνέχεια συγκρούονται κατά μέτωπο, στέλνοντάς τον στο καπό, προτού μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Η Γουντ τον χτυπά για τρίτη φορά, παγιδεύοντάς τον κάτω από τον μπροστινό προφυλακτήρα καθώς οδηγεί για 524 πόδια κατά μήκος της οδού Sandbach στο χωριό Rode Heath πριν σταματήσει τελικά.

Στη συνέχεια, βγήκε από το αυτοκίνητο και χτύπησε την πόρτα ενός γείτονα, λέγντας τα εξής:

«Παρακαλώ τηλεφωνήστε σε ένα ασθενοφόρο, νομίζω ότι έχω χτυπήσει το αγόρι μου». Κατά τη σύλληψη, η Γουντ είπε στους αστυνομικούς που έκλαιγε: «Είναι μια χαρά, το αξίζω».

Η δολοφόνος δεν έδειξε κανένα συναίσθημα σήμερα το πρωί καθώς καταδικάστηκε για φόνο από ένορκο μετά από οκτώ ώρες συζήτησης. Ο δικαστής Μάικλ Λέμινγκ την προφυλάκισε για την καταδίκη της στις 29 Ιανουαρίου και της είπε ότι «μπορεί να μην αφεθεί ποτέ ελεύθερη».

Το νεαρό ζευγάρι μεγάλωσε στο κοντινό Cheadle, μια ήσυχη πόλη στην άκρη του Staffordshire Moorlands, όπου και γνωρίστηκαν.

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter