Ένας άνδρας κατηγορείται για κλοπή αφού φέρεται να έκλεψε περισσότερα από 23.000 δολάρια σε μετρητά από τρεις συνεπιβάτες ενώ βρισκόταν σε μια οικονομική πτήση από το Βιετνάμ στη Σιγκαπούρη.

Ο άνδρας κατονομάζεται στα δικαστικά φύλλα ως Zhang Xiuqiang, ένας 52χρονος Κινέζος υπήκοος που επέβαινε σε πτήση που εκτελούσε η Scoot, η οικονομική πτέρυγα της Singapore Airlines. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας είπε στο CNN ότι «είχε γνώση ενός περιστατικού» που συνέβη σε πτήση από την πόλη Χο Τσι Μιν στη Σιγκαπούρη στις 16 Δεκεμβρίου.

«Το πλήρωμα καμπίνας μας ειδοποιήθηκε από έναν επιβάτη για ύποπτη κλοπή στην καμπίνα και ενεργοποίησε την Αστυνομική Διεύθυνση του Αεροδρομίου», είπε ο εκπρόσωπος. «Οι εμπλεκόμενοι επιβάτες συνοδεύτηκαν από το αεροσκάφος από τις αρχές του αεροδρομίου για περαιτέρω έρευνα και η αποβίβαση προχώρησε ως συνήθως για τους υπόλοιπους επιβάτες μας».

Σύμφωνα με τα δελτία χρέωσης που διαβάστηκαν στο δικαστήριο και μεταδόθηκαν από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Σιγκαπούρης Channel NewsAsia, ο Zhang φέρεται να έκλεψε από τρεις ξεχωριστούς επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε 3 εκατομμύρια βιετναμέζικο ντονγκ (123 δολάρια) και 510 εκατομμύρια βιετναμέζικο ντονγκ (20.950 δολάρια) από το σακίδιο ενός επιβάτη και ένα χαρτονόμισμα 50 δολαρίων Σιγκαπούρης (38 δολάρια) από μια μαύρη τσάντα που ανήκε σε κάποιον άλλον επιβάτη. Επίσης, φέρεται να πήρε 1.000 δολάρια και 930 δολάρια Σιγκαπούρης (700 δολάρια) από έναν φάκελο που βρέθηκε σε μια γκρίζα τσάντα που ανήκε σε τρίτο επιβάτη.

Η κλοπή καμπίνας αποτελεί ομοσπονδιακό έγκλημα σε πολλές χώρες και είναι πιο συχνή από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες. Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προειδοποίησε τον Οκτώβριο για έξαρση των κλοπών σε αεροπλάνα που εισέρχονταν, αφού ανακάλυψε ένα δίκτυο εγκληματικότητας που έκλεβε πιστωτικές κάρτες από επιβάτες.

Το 2019, η Cathay Pacific Airways του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε μια καταστολή της μικροκλοπής προμηθειών εν πτήσει στα αεροπλάνα της από το πλήρωμά της. Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας συνελήφθη στην Ταϊβάν τον Σεπτέμβριο που φέρεται να έκλεψε μετρητά από τις χειραποσκευές ενός άλλου επιβάτη σε πτήση από το Τόκιο προς την Ταϊπέι.

Ο κατηγορούμενος έχει προφυλακιστεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας. Αν καταδικαστεί για κλοπή, μπορεί να αντιμετωπίσει φυλάκιση έως και τριών ετών, πρόστιμο ή και τα δύο ανά κατηγορία.

Η Scoot είπε ότι δεν ήταν σε θέση να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, αλλά προειδοποίησε το πλήρωμα και τους επιβάτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση στο πλοίο. «Το πλήρωμα μας είναι εκπαιδευμένο να είναι σε επαγρύπνηση και να ενημερώνει τις αρχές για οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά στις πτήσεις μας», ανέφερε στην ανακοίνωση. «Συμβουλεύουμε επίσης τους πελάτες μας να προστατεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα ανά πάσα στιγμή».

Πηγή: CNN

*Photo Credits: Shutterstock