Η Rita Ora θα είναι παρούσα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023 που θα διοργανωθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (13/04).

Συγκεκριμένα, η διάσημη ποπ σταρ Rita Ora θα εμφανιστεί στο διάλειμμα του πρώτου ημιτελικού, ο οποίος θα γίνει στις 9 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της τηλεψηφοφορίας.

Η Rita Ora και οι άλλοι στον πρώτο ημιτελικό

o πρώτος ημιτελικός θα ανοίξει με την παρουσιάστρια, Julia Sanina, να ερμηνεύει μέρος του «Маяк» από το συγκρότημά της, τους The Hardkiss. Αυτή η ερμηνεία, που μεταφράζεται από τα ουκρανικά ως «Φάρος», θα συμβολίζει με πολλούς τρόπους το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «Ενωμένο από τη μουσική» με την Ουκρανία, αφού φιλοξενεί τον διαγωνισμό του 2023 για λογαριασμό των νικητών του 2022.

Ακόμα, στο διάλειμμα του πρώτου ημιτελικού, η παγκόσμια σούπερ σταρ Rita Ora θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό medley με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Η ίδια θα τραγουδήσει, επίσης, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα το ολοκαίνουργιου single της, με τίτλο «Praising You».

Η Alyosha, η οποία εκπροσώπησε την Ουκρανία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2010, θα εμφανιστεί μαζί με τη διάσημη τραγουδοποιό του Λίβερπουλ, Rebecca Ferguson. Όπως πολλές Ουκρανές το 2022, η Alyosha αναγκάστηκε να αφήσει τη χώρα της και τους αγαπημένους της για να αναζητήσει καταφύγιο. Μάλιστα, η ίδια θα μοιραστεί το προσωπικό της ταξίδι μέσα από μια νέα διασκευή του βρετανικού τραγουδιού «Ordinary World», που έχουν ερμηνεύσει οι Duran Duran. Υπό τη δημιουργική καθοδήγηση και παραγωγή των Freckled Sky και TRI.Direction, σε συνεργασία με τα BBC Studios και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας (UA:PBC), η Alyosha και η Rebecca Ferguson θα αφηγηθούν μια ιστορία ελπίδας, θάρρους και υποστήριξης για τον λαό της Ουκρανίας από όλο τον κόσμο.

Τι θα δούμε στον δεύτερο ημιτελικό

Η Mariya Yaremchuk, η οποία εκπροσώπησε την Ουκρανία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2014, θα παρουσιάσει το δρώμενο με τίτλο «Η μουσική ενώνει τις γενιές». Καθώς ταξιδεύουμε στον χρόνο, το έργο τελειώνει με μια εκπληκτική εμφάνιση από τον ράπερ OTOY, από τη 14χρονη Ουκρανή εκπρόσωπο στην Junior Eurovision, Zlata Dziunka, και από τη Mariya Yaremchuk. Μαζί δείχνουν ότι, για γενιές Ουκρανών, η μουσική είναι το φως που νικά το σκοτάδι.

Επίσης, στο διάλειμμα του δεύτερου ημιτελικού που θα γίνει στις 11 Μαΐου και στον οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα και η Κύπρος, θα παρακολουθήσουμε μια εμφάνιση με τίτλο «Να είσαι αυτός που θέλεις να είσαι». Αυτή τιμά το γεγονός ότι η Eurovision είναι ένα μέρος για όλους – ανεξάρτητα από το ποιος είσαι. Τρεις εξαιρετικοί drag performers θα εκτελέσουν ένα ποπ πρόγραμμα, μαζί με μια ομάδα εκλεκτών χορευτών. Αντιπροσωπεύουν το τεράστιο φάσμα των fans – ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας ή καταγωγής – που απολαμβάνουν να είναι μέρος του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision κάθε χρόνο. Με ένα medley από υπέροχα τραγούδια και απίστευτη σκηνοθεσία, θα είναι μια εμφάνιση που θα θυμούνται οι θεατές.

Photo credits: Getty Images