Το καστ του «Lord of the Rings» γιόρτασε την επέτειο των 20 χρόνων από την κυκλοφορία της ταινίας με ένα μουσικό βίντεο, στο οποίο τους βλέπουμε να ραπάρουν.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου της Τετάρτης του The Late Show, ο οικοδεσπότης Stephen Colbert παρουσίασε ένα αφιέρωμα με τίτλο «#1 Trilly». Ο Elijah Wood, ο Sean Astin, ο Billy Boyd, ο Dominic Monaghan, ο Hugo Weaving, ο Andy Serkis, ο Orlando Bloom, ο Viggo Mortensen, ο Method Man, ο Killer Mike και η Anna Kendrick εμφανίστηκαν σε ένα ραπ αφιέρωμα στο franchise.

O Elijah Wood και ο Sean Astin ραπάρουν με τα υπόλοιπα Χόμπιτ για το πώς το «Lord of the Rings» είναι η σπουδαιότερη τριλογία ταινιών. Στο βίντεο συμμετέχουν επίσης οι Dominic Monaghan, Billy Boyd, Orlando Bloom, Andy Serkis και Hugo Weaving, μαζί με μια guest εμφάνιση από την Anna Kendrick, που απαντά σε σχόλια για ταινίες που δεν συμμετείχε.

Η πρώτη ταινία «Η συντροφιά του Δαχτυλιδιού», κυκλοφόρησε στις 19 Δεκεμβρίου του 2001. Τα επόμενα δύο χρόνια ακολούθησαν «Οι δύο Πύργοι» και «Η επιστροφή του Βασιλιά».