Στο άκουσμα πως είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στο Χόλιγουντ για το 2023, όλοι ξαφνιάστηκαν. Η συμφωνία όμως που έχει κάνει με το Netflix ο Άνταμ Σάντλερ, του αποφέρει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Και δεν του τα αποφέρει χατιρικά. Τα έχει κερδίσει, τα φέρνει πίσω. Αφού κάθε του ταινία μπαίνει στο Νο1 του Netflix και την βλέπουν πάρα πολλά εκατομμύρια συνδρομητές. Κι όχι μόνο για μια βδομάδα.

Μαζί με τις καινούργιες παραγωγές που ξεκίνησαν για χάρη του Netflix πίσω στο 2017, μέσα στην πλατφόρμα μπορεί να βρει κανείς και αρκετές παλιές ταινίες του, δυστυχώς όχι τις πολύ παλιές, όχι όλες όσες θα θέλαμε να βλέπουμε συνέχεια.

Για παράδειγμα, το Fast Forward ή το 50 First Dates με την Ντρου Μπάριμορ, είναι ταινίες που μάθαμε να τις βλέπουμε στο MEGA τα μεσημέρια του Σαββάτου ή και τα βράδια της Κυριακής και αποτελούσαν ένα παυσίπονο στην συνειδητοποίηση πως το σαββατοκύριακο τελείωσε και πως το επόμενο πρωί έχουμε να σηκωθούμε για το σχολείο και δεν είναι στο Netflix.

Μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της ταινίας The Spaceman στο Netflix που είναι κάτι αντίθετο από αυτό που κάνει συνήθως ο Άνταμ Σάντλερ, πολύ σκοτεινή, με διείσδυση στα βάθη των συναισθημάτων, σου φτιάχνουμε την playlist με 5 ταινίες του Σάντλερ που θα βρεις στο Netflix και θα τις δεις το 3ήμερο. Όχι όμως τα δακρύβρεχτα και τα μη κωμικά του.

Όλες οι επιλογές είναι από την αρχή ως το τέλος κλασικές για Άνταμ Σάντλερ, με το πολύ κάφρικο χιούμορ, με τον ίδιο βασιλιά, με τους γνωστούς παρατρεχάμενους του να τον πλαισιώνουν.

5 ταινίες του Άνταμ Σάντλερ που θα βρεις στο Netflix και θα σου φτιάξουν το τριήμερο

Το top-5 του Σάντλερ στο Netflix

The Grown Ups

Το 2ο μπορεί να μην είναι ούτε καν υποφερτό, αλλά το πρώτο είναι τόσο feelgood, τόσο ευχάριστο, σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι στον παράδεισό σου. Ο Σάντλερ υποδύεται τον Λένι, έναν ατζέντη ηθοποιών που βγάζει πολλά λεφτά, είναι παντρεμένος με τη Σάλμα Χάγιεκ, που είναι επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας και εξίσου πλούσια, και μαζί έχουν δύο αγόρια κι ένα κοτσιράκι. Μια μέρα, ο Λένι λαμβάνει τηλεφώνημα πως πέθανε ο προπονητής μπάσκετ που είχε όταν ήταν 12-13 ετών, με τον οποίο κατέκτησαν το σχολικό πρωτάθλημα.

Στην κηδεία του μαζεύεται όλη η πεντάδα με τις οικογένειες τους, όντας πια 5 άντρες κοντά στα 50 τους κι όχι παιδιά. Και μαζί θα περάσουν ένα τριήμερο σε ένα σπίτι στη λίμνη, για να πετάξουν εκεί κοντά τις στάχτες του προπονητή τους και να είναι όλοι μαζί στους εορτασμούς για την 4η Ιουλίου.

Just Go With It

Εδώ ο Άνταμ Σάντλερ είναι ένας πλαστικός χειρουργός, ο Ντάνι Μάκαμπι, που όταν ήταν μικρός, πήγαινε για γάμο, αλλά κατάλαβε ότι η γυναίκα που θα παντρευόταν τον έπαιρνε για τα λεφτά του και τον θεωρούσε άσχημο. Οπότε, το βράδυ πριν τον γάμο πάει σε ένα μπαρ και εκεί καταλαβαίνει τη δύναμη της βέρας. Ενώ είναι αδούλευτος-άσχημος, κάνει σεξ με μια πανέμορφη γυναίκα. Τότε αποφασίζει να μη γίνει καρδιολόγος και να γίνει πλαστικός, φτιάχνει την εμφάνισή του και συνεχίζει στο μονοπάτι του αδέσμευτου.

Όμως, όταν θα συναντήσει την Πάλμερ, θα νιώσει πως ήρθε η στιγμή να βάλει τη βέρα στην άκρη και να ζήσει μαζί της. Ένα μπέρδεμα τον αναγκάζει να παρουσιάσει την βοηθό του στην κλινική, την Κάθριν (Άνιστον), ως γυναίκα του με την οποία χωρίζει, και τα παιδιά της ως δικά τους. Και όλοι μαζί, παρέα με τον νέο σύντροφο της Κάθριν που την έχει συστήσει ως Ντέβλιν, τον «Ντολφ Λούντγκρεν» που στην ουσία είναι ο ξάδερφός του Ντάνι και τον οποίο σιχαίνεται η Κάθριν, θα πάνε για 3 μέρες στη Χαβάη. Εκεί, ο Ντάνι θα συνειδητοποιήσει κάτι που θα τον οδηγήσει μακριά από την Πάλμερ.

Αυτή είναι και η αγαπημένη μας από τις ταινίες του Σάντλερ στο Netflix.

Zohan

Με διαφορά η πιο κάφρικη ταινία του Άνταμ Σάντλερ. Υποδυόμενος τον Ζόχαν, έναν Ισραηλινό που έχει εκπαιδευτεί στη Μοσάντ και είναι ο φόβος και τρόμος στις μυστικές υπηρεσίες, ο Σάντλερ αγγίζει το ταβάνι του στην καλτίλα. Ο Ζόχαν μπορεί να είναι badass, αλλά ήθελε πάντα να ανοίξει κομμωτήριο. Έτσι, πάει στην Καλιφόρνια για να γίνει κομμωτής και γίνεται μνημειώδης λόγω του φουσκωμένου εσωρούχου του. Φουσκωμένο από το «μαξιλαράκι» από τρίχες στον εφηβαίο του, όπου ακουμπάει το κεφάλι της κάθε πελάτισσας και καταλήγει να τους δίνει όλο το πακέτο.

The Do Over

Ο Ντέιβιντ Σπέιντ, σταθερός στις ταινίες του Σάντλερ, υποδύεται τον Τσάρλι, έναν τύπο που σιχαίνεται τη ζωή του, που μετανιώνει για όλες του τις επιλογές, που θα ήθελε να τα σβήσει όλα και να το ξαναπάρει από την αρχή. Και ο Σάντλερ υποδύεται τον Μαξ, έναν παλιό του συμμαθητή, που τον προσεγγίζει για να κάνουν μαζί ένα ταξίδι στην Καραϊβική, όπου θα στήσει τον ψεύτικο θάνατο τους για να αρχίσουν με νέα ταυτότητα και λεφτά τη ζωή τους. Απλά δεν θα τον έχει ενημερώσει γι’ αυτό και για το ότι θα τους κυνηγάνε μαφιόζοι.

The Meyerowitz Stories

Μια από τις 3 καλύτερες ταινίες του Σάντλερ, επειδή δεν είναι δικής του παραγωγής και σύλληψης. Είναι ταινία του Νόα Μπάουμπακ, συζύγου της Γκρέτα Γκέργουιγκ, που έγραψαν μαζί την Barbie, με τον Ντάστιν Χόφμαν, την Έμμα Τόμπσον και…τον Μπεν Στίλερ. Για όλους όσοι δηλαδή μπέρδευαν για χρόνια τον Στίλερ με τον Σάντλερ, αυτή η ταινία αποδεικνύει πως δεν είναι το ίδιο πρόσωπο.

Στην ταινία αυτή του Netflix, υποδύονται δύο αδέρφια που μετά από χρόνια που δεν επικοινωνούσαν, βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να τιμήσουν τον καλλιτέχνη πατέρα τους. Έναν πατέρα αυταρχικό, που ήταν τόσο απαιτητικός μαζί τους, ώστε η σκιά του τους βαραίνει ακόμα. Όπως και το ότι είχαν διαφορετική αντιμετώπιση, με τον έναν πιο ευνοημένο και τον έτερο ως μαύρο πρόβατο.

Αν το 3ημερο δεν παίζει να πας πουθενά και κάτσεις παρέα με μας στην Αθήνα, τότε το Netflix είναι ο σύμμαχός σου.