Κάθε άνοιξη η Hot List του Conde Nast Traveller είναι ένα γεγονός που οι χώροι φιλοξενίας περιμένουν πώς και πώς! Φέτος η λίστα παρουσίασε ειδικό ενδιαφέρον καθώς ανάμεσα στα 24 καλύτερα νέα ξενοδοχεία της Ευρώπης περιλαμβάνονται τρία ελληνικά ξενοδοχεία, το ένα στην αθηναϊκή Ριβιέρα…

One&Only Aesthesis, Ελλάδα

Στην ακμή της δεκαετίας του 1960, το Asteria Beach ήταν μια παιδική χαρά για κοινωνικούς και στάρλετ. Πολλές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες γυρίστηκαν στις μοντερνιστικές καμπάνες και στα υπαίθρια εστιατόρια, ενώ η θέα του στην ανοιχτή θάλασσα κυριολεκτικά μάγευε όποιον μπορούσε να μείνει σε μία από τις καμπάνες του.

Conde Nast Traveller: 3 ελληνικά ξενοδοχεία στα 24 καλύτερα νέα της Ευρώπης

Τώρα αυτή η χερσόνησος στη Ριβιέρα της Αθήνας προσελκύει ένα εξίσου λαμπερό πλήθος στο πολυαναμενόμενο ελληνικό ντεμπούτο του One&Only –ένα θέρετρο τόσο μεθοδικά σχεδιασμένο, ώστε να μοιάζει σαν σκηνικό ταινίας.

Ακολουθώντας την αρχική αρχιτεκτονική γραμμή, μπανγκαλόου και βίλες, χτισμένες από τοπική πέτρα και ξύλο, βρίσκονται σκορπισμένες διάσπαρτα ανάμεσα σε πληθωρικούς κήπους και την ακτογραμμή.

Ο ρηχός κόλπος δεν είναι ιδανικός για κολύμπι, αλλά είναι ιδανικός για να μάθετε κωπηλασία ή να ξεκινήσετε για μία εκδρομή στα κοντινά νησιά της Αίγινας ή της Κέας (όπου ένα άλλο One&Only ανοίγει το καλοκαίρι του 2024) –άλλωστε όλα τα μπανγκαλόου και οι βίλες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες.

Conde Nast Traveller: 3 ελληνικά ξενοδοχεία στα 24 καλύτερα νέα της Ευρώπης

Μέσα στο θέρετρο περιλαμβάνεται το ελληνοϊταλικής έμπνευσης Ora, όπου παχουλές μελιτζάνες, αστακός και αρνί ψήνονται στα ξύλα ή ψήνονται στη σχάρα στην ανοιχτή κουζίνα και το El Bar, η ηδονική περιπέτεια του σεφ Πάκο Μοράλες σε ένα μπαρ που σερβίρει τάπας της Ανδαλουσίας και escabeche με στρείδια που συνδυάζονται με ένα φλογερό πίσκο ή ένα κοκτέιλ σέρι.

Το ποτό κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα DJ set του ηλιοβασιλέματος διατηρούν τον ρυθμό στο beach bar Manco.

Conde Nast Traveller: 3 ελληνικά ξενοδοχεία στα 24 καλύτερα νέα της Ευρώπης

Το pampering στο σπα Guerlain ενθαρρύνει ευγενικά την αυταρέσκεια. Οι περιποιήσεις προσώπου και τα τελετουργικά ευεξίας που προκαλούν ευφορία επικεντρώνονται στη βαθιά χαλάρωση και την εσωτερική λάμψη, που χαρακτηρίζει τη διαμονή σε αυτό το αστικό θέρετρο. Τιμές ξεκινούν από 760 ευρώ.

Monument, Αθήνα, Ελλάδα

Αυτό το αρχοντικό που χαρακτηρίστηκε ως σύγχρονο μνημείο, σχεδιάστηκε το 1881 από τον Ερνστ Τσίλερ, τον Γερμανό αρχιτέκτονα του οποίου ο εκλεκτικός νεοκλασικισμός διαμόρφωσε τη νέα πρωτεύουσα του 19ου αιώνα της Ελλάδας.

Conde Nast Traveller: 3 ελληνικά ξενοδοχεία στα 24 καλύτερα νέα της Ευρώπης

Ο ξενοδόχος Γρηγόρης Τόλκας πέρασε τρία χρόνια μεταμορφώνοντας την παραμελημένη ομορφιά σε ένα οικείο ξενοδοχείο, χωρίς να πτοείται από τους αυστηρούς περιορισμούς δόμησης, την τρελή γραφειοκρατία και τα αυξανόμενα κόστη.

Conde Nast Traveller: 3 ελληνικά ξενοδοχεία στα 24 καλύτερα νέα της Ευρώπης

Οι ειδικοί αναστήλωσης από το υπουργείο Πολιτισμού ζωγράφισαν τα ευαίσθητα άνθη άκανθου στις οροφές και τη σκάλα trompe l’oeil, η οποία οδηγεί σε εννέα διακριτικά διαφορετικά δωμάτια και σουίτες.

Υπάρχουν τοίχοι με ασβέστη σε τόνους σέπια, ορειχάλκινες λάμπες δίπλα σε ξύλινα κρεβάτια κατά παραγγελία και μια σειρά από σύγχρονα σκανδιναβικά έπιπλα που αποτελούν τη γέφυρα του παρελθόντος με το σήμερα.

Τα μοντέρνα μπάνια είναι καλυμμένα με καθρέφτη, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι τα ψηλά δωμάτια φαίνονται ακόμη μεγαλύτερα.

Conde Nast Traveller: 3 ελληνικά ξενοδοχεία στα 24 καλύτερα νέα της Ευρώπης

Ορισμένες σουίτες έχουν μαρμάρινα μπαλκόνια με θέα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου με τρούλο, το πεζοδρόμιο στο μοντέρνο εστιατόριο Linou Soumpasis και τον Παρθενώνα που αιωρείται πάνω από τις στέγες.

Ένα τοπικό πρωινό είναι το μόνο γεύμα που σερβίρεται στο ήσυχο σαλόνι και την τραπεζαρία που καταλαμβάνει όλο το ισόγειο.

Η δωρεάν σάουνα και το ατμόλουτρο στο υπόγειο είναι ένα υπέροχο προνόμιο. Η εξυπηρέτηση είναι υπερπροσωπική, από το πρωί που θυμάται την παραγγελία του καφέ σας μέχρι τις παρασκηνιακές περιηγήσεις προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντά σας, είτε ασχολείστε με την τέχνη, είτε με την αρχιτεκτονική είτε τρώτε στην Αθήνα.

Conde Nast Traveller: 3 ελληνικά ξενοδοχεία στα 24 καλύτερα νέα της Ευρώπης

Αυτό είναι ένα γοητευτικό κρησφύγετο στην καρδιά της πόλης, όπου μπορείτε να νιώσετε δονήσεις του παρελθόντος ελέγχοντας τον φρενήρη παλμό του παρόντος. Τιμές από περίπου 280 ευρώ.

Mandarin Oriental, Costa Navarino, Πελοπόννησος

Το ιδιωτικό καταφύγιο Costa Navarino στη Μεσσηνία της Πελοποννήσου είναι ήδη γνωστό για τους αμμόλοφους, τους μυστικούς όρμους, τα παγκοσμίου φήμης γήπεδα γκολφ και τα φιλικά προς την οικογένεια θέρετρα –αλλά το ελληνικό ντεμπούτο του Mandarin Oriental αλλάζει τα δεδομένα.

Conde Nast Traveller: 3 ελληνικά ξενοδοχεία στα 24 καλύτερα νέα της Ευρώπης

Με πανοραμική θέα στην ακτή, το θέρετρο χύνεται οργανικά στην πλαγιά του λόφου, με βίλες που έχουν πισίνα, με χλωρίδα και κήπους ζωντανούς, με πεταλούδες πιρουέ και πικροδάφνες και δεντρολίβανο.

Οι 51 σουίτες και οι 48 βίλες με πισίνα είναι ευρύχωρες και ακόμη και τα εισαγωγικά δωμάτια μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους για να φιλοξενήσουν οικογένειες. Οι δημιουργίες των ντόπιων τεχνιτών είναι παντού, από τα ειδικά σχεδιασμένα δικτυωτά κεφαλάρια μέχρι τη βιολογική σοκολάτα με γεύση θυμάρι.

Conde Nast Traveller: 3 ελληνικά ξενοδοχεία στα 24 καλύτερα νέα της Ευρώπης

Εκτός από το εστιατόριο Tahir της Ανατολικής Μεσογείου (του οποίου το μεταξωτό baba ghanoush είναι must), ο πάγκος πίτσας omakase στην Pizza Sapienza εντυπωσιάζει με τις 48ωρες αποδεδειγμένες, τέλεια φέτες του με φρεσκοκομμένα λουλούδια κολοκυθιού και τοπικά πικρά χόρτα με nduja.

Το σπα σε απόχρωση εσπεριδοειδών διαθέτει μια πανοραμική πισίνα 25 μέτρων και εσωτερικό-εξωτερικό γυμναστήριο γεμάτο με σφηνάκια κομπούχα πιπεριού και τζίντζερ.

Αυτό είναι ένα θέρετρο για όλες τις γενιές, με πρόσβαση στα τέσσερα γήπεδα γκολφ της Costa Navarino, την ακαδημία τένις και τα άφθονα θαλάσσια σπορ. και νέα δωρεάν παιδική λέσχη, φορτωμένη με ξύλινα παιχνίδια. Και χάρη στον εξαιρετικό του GM, Raul Levis, υπάρχει ζεστασιά στην ψυχή του. Τιμές για διπλό δωμάτιο από περίπου 1000 ευρώ.