Τα βαμμένα αβγά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το Πάσχα, το ίδιο και οι λεκέδες που αφήνουν πάνω στα ρούχα μας, γιατί όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε κάτι θα μας ξεφύγει. Ο λεκές από βαφή αυγών είναι μπελαλίδικος, αλλά για όλα υπάρχει κόλπο.

Και επειδή οι περισσότεροι το Πάσχα βάζουμε τα καλά μας, μας προκαλεί φρενίτιδα το να βλέπουμε κόκκινη, κίτρινη, πράσινη μπογιά πάνω στα αγαπημένα μας ρούχα. Ευτυχώς η λύση για τον λεκέ από βαφή αυγών είναι απλή, γρήγορη και οικονομική με σίγουρα αποτελέσματα.

Το μυστικό βρίσκεται σε κάτι που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας, το απορρυπαντικό πιάτων, το οποίο είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητα του σε δύσκολους λεκέδες. Είναι εκείνο που το χρησιμοποιούμε πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις με πολύ καλά αποτέλεσματα.

Τι κάνεις για να βγάλεις τον λεκέ από βαφή αυγών

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και καλό θα ήταν, να την εφαρμόσετε όσο πιο άμεσα γίνεται για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά. Βέβαια, αν πρόκειται για μεταξωτό ύφασμα, καλό θα ήταν να περιμένετε μέχρι να το πάτε σε κάποιο καθαριστήριο ώστε να μη ρισκάρετε τυχόν φθορά του.

  1. Με ένα βρεγμένο πανάκι που δεν βγάζει χρώμα ή και με απλό απορροφητικό χαρτί, ταμπονάρετε απαλά και με προσοχή την περιοχή που έχει λερωθεί μέχρι να απορροφηθεί το περιττό χρώμα.
  2. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό προσθέστε μισό κουταλάκι απορρυπαντικό πιάτων και ανακατέψτε ώστε να διαλυθεί. Μετά εμποτίστε ένα καθαρό πανάκι με το υγρό και καθαρίστε τον λεκέ από έξω προς τα μέσα και με προσοχή ώστε να μην εξαπλωθεί.
  3. Ξεπλύνετε καλά το σημείο και αφήστε το να στεγνώσει.

Προσοχή: Μην τρίβετε δυνατά, γιατί μπορεί να προκληθεί φθορά στο ύφασμα.