Ζημιές 100 εκ. δολαρίων για κάθε στούντιο αναμένεται να προκαλέσουν τόσο το «Indiana Jones and the Dial of Destiny», όσο και το «Mission: Impossible – Dead Reckoning: Part One».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, η ταινία του Χάρισον Φορντ απέφερε 375,3 εκ. δολάρια, ενώ αυτή του Τομ Κρουζ συγκέντρωσε 523,7 εκ. δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Και οι δύο κάλυψαν τα κόστη των παραγωγών, αλλά όχι αυτά του μάρκετινγκ. Να υπενθυμίσουμε ότι μια ταινία πρέπει να βγάλει x2,5 φορές τα έξοδα του προϋπολογισμού της για να θεωρηθεί επιτυχία. Και οι δύο κόστισαν στην Disney και στην Paramount, αντίστοιχα, περίπου 300 εκ. δολάρια για την παραγωγή και $100 εκ. για την διαφήμιση και τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τα εν λόγω ποσά.

Τέλος, να πούμε ότι επιπλέον έσοδα θα έρθουν και από τις ψηφιακές ενοικιάσεις και το streaming, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε αν αυτά θα βοηθήσουν και πολύ.

Η βιομηχανία του κινηματογράφου αναρρώνει ακόμα από την πανδημία του COVID-19, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτο πλήγμα στους κινηματογράφους και τα στούντιο, καθώς και μια άνοδο στην κυκλοφορία ταινιών σε πλατφόρμες streaming.