Είναι απίστευτο και όμως αληθινό! Πρωτότυπα σενάρια από δύο επεισόδια της σειράς Τα Φιλαράκια διασώθηκαν πριν πεταχτούν στα σκουπίδια και πωλούνται σε δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα προσχέδια του τελικού επεισοδίου της 4ης σεζόν ανακτήθηκαν το 1998 από ένα μέλος του προσωπικού στο Fountain Studios, στο Wembley, όπου γυρίστηκαν τα δύο επεισόδια.

Η Amanda Butler, των δημοπρασιών Hanson Ross στο Royston του Hertfordshire, είπε ότι θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί «ώστε να μην διαρρεύσει το τέλος».

Τα σενάρια αναμένεται να πουληθούν μεταξύ £600 και £800.

11 κραυγαλέα λάθη στα Φιλαράκια που αποδεικνύουν ότι ήταν η χειρότερη σεναριακά κωμική σειρά

Τα Φιλαράκια: Πώς σώθηκαν τα σενάρια;

Είναι τα σενάρια του φινάλε της 4ης σεζόν, που γυρίστηκε σε διπλό επεισόδιο, με τίτλο The One With Ross’s Wedding.

Τα μέλη του κύριου καστ, συμπεριλαμβανομένων των Μάθιου Πέρι, Τζένιφερ Άνιστον και Ντέιβιντ Σουίμερ, γύρισαν σκηνές στην Αγγλία.

Ο ανώνυμος πωλητής εργαζόταν στα στούντιο Fountain μέχρι το 1999, αλλά είχε κρατήσει τα σενάρια σε ένα συρτάρι δίπλα στο κρεβάτι προτού ξεκαθαρίσει.

«Θυμάμαι ότι αναρωτιόμουν σε ποιο μέλος του καστ μπορεί να ανήκαν», είπαν.

«Όταν ήρθα να καθαρίσω το γραφείο μου, απλώς καθάρισα τα πάντα και τα συγκέντρωσα σε ένα μεγάλο κουτί από χαρτόνι. Ξέχασα ότι ήταν εκεί τα σενάρια.

Κατέληξαν σε ένα διπλανό συρτάρι και ήταν εκεί από τότε. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να τα είχα πετάξει έξω. Αυτά τα σενάρια αξίζει να ανήκουν σε έναν μεγάλο θαυμαστή της σειράς Τα Φιλαράκια».

Τώρα θα δημοπρατηθούν στις 12 Ιανουαρίου μαζί με ένα φούτερ της παραγωγής με κουκούλα και ένα σετ DVD Friends.

Η κυρία Μπάτλερ είπε ότι δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκουν τα σενάρια, αλλά θα ήταν κάποιος από το καστ ή το συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής.

«Υπάρχει ένα αυτοκόλλητο για έναν παλληκάρι που ονομάζεται John Lanzer, ο οποίος είναι σκηνογράφος, οπότε πιθανόν να ήταν δικά του», είπε.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων παραδέχτηκε ότι είναι τεράστιος θαυμαστής της σειράς, προσθέτοντας: «Είναι απλώς σουρεαλιστικό να το διαβάζεις και να βλέπεις γραπτώς αυτό που έχεις δει στην οθόνη».

Προειδοποίησε ότι οι αφοσιωμένοι θαυμαστές μπορεί να συμβάλλουν ώστε να υπερβεί το τελικό ποσό την εκτίμηση της δημοπρασίας.

«Ο ουρανός είναι το όριο, αν οι άνθρωποι τα θέλουν, θα κάνουν προσφορές για αυτά», είπε.