Είμαστε λίγο θυμωμένοι με το Netflix τις τελευταίες μέρες εδώ στο Intronews. Πιο σωστά, με το τι επιλέγει το κοινό να δει αυτήν την εποχή από πλευράς ταινιών. Δεν είναι πως είναι γεμάτο «σκουπίδια» το big-5. Αλλά έχει κάποια παράταιρα στα μάτια μας στοιχεία.

Μα είναι δυνατόν να μην κράτησε παρά μόνο λίγες μέρες η πρωτιά του Society of the Snow στη λίστα με τα πιο δημοφιλή; Μιλάμε για μια ταινία πολύ πάνω του μέσου όρου.

Αντ’ αυτού, τις εξελίξεις οδηγεί το The Proposal που είναι μια τίμια «ρομεντί» του 2009 με τη Σάντρα Μπούλοκ και τον Ράιαν Ρέινολντς να λειτουργούν ως κράχτες. Ίδιο μοτίβο και για το γλυκό Under Tuscan Sun

Το Transporter 2 είναι αυτό που είναι, ενώ το Morbius θα προτιμούσαμε να μην… ήταν ποτέ. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά. Εδώ μπορείς να τσεκάρεις τι τρένταρε την περασμένη εβδομάδα στην πλατφόρμα.

Οι 5 πιο in ταινίες του Netflix αυτήν την εποχή

The Proposal

Το είπαμε λίγο πιο πάνω, το λέμε ξανά και τώρα. Αυτή η ταινία έχει δύο τεράστιους κράχτες; Σάντρα Μπούλοκ και Ράιαν Ρέινολντς. Το κοινό του Netflix πατάει play και μόνο που βλέπει αυτό ως πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Η ταινία αυτή καθαυτή δεν είναι κακή. Είναι εντάξει με αυτό που πρεσβεύει, δεν προσποιείται πως είναι κάτι άλλο. Ευχάριστη, ανάλαφρη και ρομαντική, είναι ό,τι πρέπει για να σβήσεις μια κουραστική μέρα χωρίς να φορτώσεις το κεφάλι σου με περαιτέρω έγνοιες.

Netflix

Society of the Snow

Το έχουμε κάνει σαφές πόσο πολύ μας άρεσε αυτή η ταινία. Και γιατί όχι; Τα έχει όλα στις σωστές δόσεις.

Σε κρατάει στην τσίτα από το 1ο ως το τελευταίο της λεπτό, ενώ το ότι είναι based on a true story, πολύ φρικιαστική μάλιστα, σε κάνει να μπαίνεις ακόμα πιο «μέσα» στο πράγμα. Από τις καλύτερες καινούριες ταινίες που έχει ανεβάσει το Netflix.  

Netflix

Transporter 2

Δύσκολο να μην γουστάρεις αυτήν την τυπάρα που λέγεται Τζέισον Στέιθαμ χώρια πως ξέρεις ακριβώς τι θα δεις στις ταινίες του, άρα τον κρίνεις με αυτό ως βάση.

Η δράση είναι non stop, η πλοκή συμπαθέστατη για το είδος, δεν σου αλλάζει τη ζωή – έτη φωτός από αυτό – αλλά σίγουρα δεν σου χαλάει και το βράδυ με φόντο το σήμα του Netflix.

Netflix

Under the Tuscan Sun

Ρομάντζο στα τοπία της Τοσκάνης, ταινία σαν καρτ ποστάλ – πώς να αντισταθείς; Η ομορφιά του μέρους είναι συγκλονιστική, ενώ όσο βλέπεις την ταινία παίζει σοβαρά να πατήσεις ένα pause για να ψάξεις να βρεις πόσο κάνουν τα εισιτήρια για Φλωρεντία.

Ανάλαφρη και αυτή η ιστορία, ερωτική η βάση της, και εδώ το μοτίβο είναι «βλέπω κάτι στο Netflix για να χαλαρώσω».

Netflix

Morbius

Μια πολύ κακιά στιγμή της Marvel. Ο Τζάρεντ Λέτο το παλεύει όσο μπορεί, αλλά όταν η πρώτη ύλη είναι κακή δεν σώζεται με τίποτα.

Ο υπερήρωας που υποδύεται στο εν λόγω φιλμ που βρίσκεται στο Netflix θα θέλαμε πολύ να χαθεί στη λήθη του χρόνου. Δεν πέτυχε, έτυχε…

Netflix