Όταν, το 2020, ο Ράιαν Ρέινολντς και ο Ρομπ ΜακΕλενι αγόρασαν τη Ρέξαμ άπαντες αναρωτήθηκαν τι γυρεύουν οι δυο διάσημοι ηθοποιοί σε αυτήν την κάθε άλλο παρά σέξι ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας.

Εκεί που (οι) άλλοι έβλεπαν ερωτηματικά, οι δύο άνδρες είδαν προοπτική. Ένα εν δυνάμει εξαιρετικό story. Πιασάρικο, ανόθευτο, ρομαντικό. Πάντα πουλάει η ιστορία του «μικρού» που μεγαλώνει, του γνήσιου σε έναν κάλπικο ντουνιά.

Αυτός άλλωστε ήταν εξ αρχής ο στόχος. Όλο αυτό να είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν. Παρουσιαζόμενο μέσα από μια σειρά ντοκιμαντέρ. Με τίτλο Welcome to Wrexham. Διαθέσιμο προς θέαση από την πλατφόρμα του Disney+.

Η πρώτη σεζόν είχε να κάνει με το πώς βρέθηκε στα πράγματα το εξ Αμερικής δίδυμο και πώς πήγε η «εκμάθηση». Αγωνιστικά ομιλώντας, ήταν τελικά απογοήτευση. Ο προβιβασμός δεν επιτεύχθηκε στις λεπτομέρειες, η ομάδα ηττήθηκε στο FA Trophy Final.

Αλλά η 2η σεζόν αποδεικνύεται αυτή του «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» και σίγουρα σημειώνεται στα must see όταν με το καλό βγει on air.

Πράξη δεύτερη: Είμαστε πια πρωταθλητές

Η Ρέξαμ επέστρεψε δριμύτερη, καταφέρνοντας αυτό που δεν πέτυχε πέρυσι. Έκανε δικό της τον τίτλο της National League και μαζί σφράγισε την άνοδο στην Δ’ Κατηγορία της Αγγλίας (League 2) μετά από 15 χρόνια.

Είναι πολύ μεγάλο πράγμα, είναι σημαντικό πολύ το σκαλί προς τα πάνω. Μεταφράζεται σε επιστροφή στις επαγγελματικές Κατηγορίες της Αγγλίας (English Football League).

Μια συρραφή στιγμών έρχεται να δείξει ακριβώς τι είχαν στο μυαλό τους ο κινηματογραφικός μας Deadpool και ο δημιουργός του It’s Always Sunny in Philadelphia όταν ξεκίνησαν το όλο project.

Ναι, σίγουρα «παίζει» και σκηνοθεσία σε όλο αυτό. Είναι και show. Το πώς το έζησαν τα τελευταία λεπτά οι δύο άνδρες το όλο πράγμα είχε πολλά «τικ» παραπάνω σε αγωνία από όσα δικαιολογούσε η περίσταση.

Το ματς με την Μπόρχαμ Γουντ ήταν στο 3-1, όλα είχαν κριθεί, δευτερόλεπτα έμεναν και αυτοί έκαναν λες και υπήρχε… τρίποντο που θα μπορούσε να ανατρέψει τα πάντα – ποιος ξέρει, ίσως τους μπέρδευε η μπασκετική made in America παιδεία τους.

Γενικώς η σεζόν ήταν μια μάχη μέχρι εσχάτων με τη Νοτς Κάουντι. Ο Ρέινολντς άλλωστε έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στους αντιπάλους για το πόσο σκληρά το πάλεψαν, για το πόσο καλή ομάδα έχουν. Η αξία του νικημένου…

Ρέινολντς και ΜακΈλενι πέτυχαν να κερδίσουν την καρδιά της κοινότητας

Το συναίσθημα της πλήρωσης για την επιτυχία, αυτό είμαστε πρόθυμοι να το πιστώσουμε στους Χολιγιαντιανούς μας «φίλους», δίχως «ναι μεν αλλά». Καθώς μπορεί να το είδαν αρχικά ως μπίζνες, μπορεί αυτό να ‘ναι ακόμα το κυρίαρχο, αλλά όσο να το πεις, με τον καιρό έχουν δεθεί με πρόσωπα και πράγματα.

Δεν είναι άλλωστε πως τους υποδέχτηκαν ακριβώς με ανοιχτές αγκάλες. Υπήρχε καχυποψία και ένα κάποιο πλήγμα στην περηφάνεια, που πάντα έχουν οι Βρετανοί όταν βλέπουν ξένους να έρχονται για να τους σώσουν.

Ακόμα λοιπόν και σε εκείνη τη στιγμή που η ομάδα πήγαινε φουλ για της λήθης το πηγάδι, απειλούμενη με εξαφάνιση, βρέθηκαν άνθρωποι στο ΔΣ να ψηφίσουν κατά της εξαγοράς από το ντουέτο των δύο ηθοποιών – έστω να μην την εγκρίνουν.

Όμως οι δύο σταρ του Hollywood είχαν τη σύνεση να χειριστούν με σεβασμό και προσοχή την όλη υπόθεση. Να δείξουν επίσης πως δεν είναι δυο τύποι που ήρθαν (μόνο) να βγάλουν λεφτά, αλλά πως έχουν και αγνά κίνητρα, για το κλαμπ, για την κοινότητα. Κι αλήθεια είναι, πως καταγράφεται ένα τουριστικό promotion για την περιοχή που οι ντόπιοι δεν θα τολμούσαν καν να ονειρευτούν κάποτε.

«Νομίζω ότι κατανοούμε τώρα τι σημαίνει αυτή η επιτυχία για την πόλη κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας. Θεωρώ πως είναι μια στιγμή κάθαρσης γι’ αυτούς και εορτασμού για μας καθώς μας έχουν καλωσορίσει στην κοινότητα τους κι αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου», είπε χαρακτηριστικά ο ΜακΈλενι μετά την πιστοποίηση της ανόδου.

Όλοι πια ξέρουν τη Ρέξαμ, όλοι θέλουν να την «αγγίξουν»

Η Ρέξαμ γίνεται παγκόσμιο brand και trend. Ασχολείται μαζί της κόσμος που αλλιώς θα αγνοούσε την ύπαρξή της. Κλείνει χορηγίες με TikTok, Expedia. Κάνει post γι’ αυτήν ως και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ himself, στα social media έχει αυξήσει κατά 1 εκατομμύριο τους followers της. Ειλικρινείς να ‘μαστε άλλωστε, ούτε εμείς θα γράφαμε ποτέ αυτές τις γραμμές αν οι ιδιοκτήτες δεν ήταν αυτοί που είναι.

Μην κάνουμε όμως το λάθος να αποκαλέσουμε τη Ρέξαμ ένα «ψεύτικο πράγμα» που δομήθηκε και προχωρά μόνο με τη δύναμη του χρήματος και της διασημότητας. Είναι το αρχαιότερο κλαμπ στην Ουαλία (ιδρύθηκε το 1864) και το τρίτο παλαιότερο επαγγελματικό σε όλο τον κόσμο. Έχει ιστορία, παράδοση, πιστή βάση οπαδών.

Πολλοί φαν ήταν έτοιμοι να βάλουν από την τσέπη τους για να σωθεί η ομάδα τους όταν κινδύνεψε με αφανισμό. Έχει επίσης ένδοξο παρελθόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάποτε ζόρισε την τεράστια Άντερλεχτ των 70s και απέκλεισε κοτζάμ Πόρτο μια δεκαετία αργότερα.

Και τώρα, χάρη στη στήριξη δύο αναπάντεχων ιδιοκτητών, γράφει εκ νέου ιστορία. Ναι υπάρχουν τύποι που μαζεύονται στις εξέδρες αποκλειστικά και μόνο για το hype, για να λένε σε άλλους πως ήταν κι αυτοί εκεί. Αλλά η βάση παραμένει ακόμα γνήσια.

Όλα τα όνειρα επιτρέπονται με αυτούς τους προεδρικούς «Ted Lasso»

«Ό,τι έχω μυρίζει σαμπάνια, μπίρα και γρασίδι. Είμαι ακόμα κάπου ανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα. Αυτή η πόλη, αυτό το σπορ είναι από τα πιο ρομαντικά πράγματα στη Γη. Σε ευχαριστώ, Ρέξαμ», έκανε την ανάρτηση ο Ρέινολντς και πραγματικά θέλουμε να τον πιστέψουμε. «Ο κόσμος με ρωτούσε γιατί τη Ρέξαμ; Η απάντηση είναι αυτές οι σκηνές που βλέπετε σήμερα (σ.σ.: μετά την άνοδο)», σχολίασε επίσης ο Καναδός.

Παρεμπιπτόντως, ό,τι και να πιάνει αυτός ο άνθρωπος, το κάνει χρυσάφι. Πρόσφατα πούλησε 1,3 δισ. δολάρια (!) στην T-Mobile την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που είχε ιδρύσει, τώρα πετυχαίνει το στόχο του με τη Ρέξαμ κι αυτό είναι μόνο μέρος του αγγίγματος του Μίδα που διαθέτει – πάνω από όλα βέβαια είναι ικανότητα και ταλέντο.

Στο Hollywood κανένα όνειρο δεν απαγορεύεται, κανένα σενάριο δεν είναι too much. Είναι πάντα ηλιόλουστα στο Ρέξαμ θα πει ο ΜακΕλενι, και ο Ρέινολντς-Deadpool είναι εκεί για να το προστατέψει ως αυθεντικός σούπερ ήρωας. Σαν ένα Ted Lasso στο real life; Υπό μια έννοια, ναι. Μόνο που αντί για προπονητή, έχουμε εν προκειμένω προεδρική version. Α, και αντίπαλες πλατφόρμες, Apple Tv Vs Disney+..

Photo Credits : Twitter WrexhamFC