Ο σκηνοθέτης του Inception και Interstellar Christopher Nolan είναι μετρ των blockbuster, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα μικρά πράγματα είναι αυτά που κάνουν τι διαφορά.

Ο Nolan αποκάλυψε ότι προγραμμάτισε γυρίσματα για τον Oppenheimer γύρω από τον πρωταγωνιστή Cillian Murphy, έτσι ώστε ο σταρ να μην χρειαστεί να φορέσει περούκα για να παίξει το ρόλο. Στην ταινία, ο Murphy παίζει τον J. Robert Oppenheimer με διαφορετικά χτενίσματα, καθώς ο Nolan παρακολουθεί τη ζωή του λεγόμενου «πατέρα της ατομικής βόμβας» από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του ’60.

«Επέμεινα να το προγραμματίσω γύρω από το κούρεμα του Cillian. [Γέλια] Επειδή είμαι πολύ αλλεργικός στις περούκες στις ταινίες. Ήθελα πραγματικά η ταινία να μην έχει κανένα προφανές τέχνασμα όσον αφορά τον τρόπο που παρουσιάζονται οι χαρακτήρες».

Ο Murphy έπαιξε σε αρκετές από τις προηγούμενες ταινίες του Nolan, συμπεριλαμβανομένου του Batman Begins του 2005 και του Inception του 2010. Αλλά ο Ιρλανδός ηθοποιός δεν γνώριζε ότι ο σκηνοθέτης είχε γράψει ακόμη και ένα σενάριο για τον Oppenheimer μέχρι που ο Nolan τον κάλεσε και τον ρώτησε αν ενδιαφερόταν να υποδυθεί τον ομώνυμο φυσικό της ταινίας.

«Ο τρόπος λειτουργίας του Chris είναι ότι απλά σε καλεί από το πουθενά», είπε ο Murphy στο πρόσφατο Around the Table for Oppenheimer του EW. «Ειλικρινά δεν είχα ιδέα. Είπε ότι έκανε μια ταινία για τον Oppenheimer και είπε: «Θα ήθελα να παίξεις τον Oppenheimer». Έπρεπε να καθίσω. Ήταν κάπως συντριπτικό».

Το Oppenheimer βγαίνει στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου.