«Το Τελευταίο Πάρτι» είναι το πρώτο μέρος από τη νέα σειρά της πολυβραβευμένης, Κλερ Μάκιντος, με πρωταγωνίστρια τη Φιόν Μόργκαν. Όλοι περίμεναν πώς και πώς να κάνει αυτό το βήμα η αστυνομική συγγραφέας, η οποία για 12 χρόνια εργάστηκε ως αστυνομικός, μέχρι που αποφάσισε να μεταφέρει με την εξαιρετική της πένα την εμπειρία της στο χαρτί.

Η Βρετανίδα είναι μαέστρος στα ψυχολογικά θρίλερ, έχοντας ήδη στη φαρέτρα της τα βιβλία «Σ’ άφησα», «Σε είδα» και «Ξέχασέ µε». Όλα κατάφεραν να πουλήσουν χιλιάδες αντίτυπα, με «Το Τελευταίο Πάρτι» να έχει την ίδια τύχη, και ίσως ακόμα καλύτερη. 

«Το Τελευταίο Πάρτι» είναι ένα βιβλίο whodunnit, που έχει ατμόσφαιρα από Άγκαθα Κρίστι θα έλεγε κάποιος, αλλά χωρίς να θυμίζουν τα βιβλία της απαραίτητα. Η Κλερ Μάκιντος ξεχωρίζει και καταφέρνει κάτι σπουδαίο: Τοποθετεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλούς χαρακτήρες, χωρίς να σε μπερδέψει ούτε μια στιγμή. Η αφήγηση των γεγονότων που γίνεται με αργό και σταδιακό ρυθμό, όχι μόνο δεν κουράζει, αλλά καταλήγει σε μια ανεξέλεγκτη αγωνία που σου παίρνει το μυαλό, συνοδευόμενη από ανατροπές που δεν περιμένεις.

Η αφήγηση της Κλερ Μάκιντος είναι τόσο περιγραφική και στοχευμένη, που σε κάνει πρωταγωνιστή των γεγονότων, γι’αυτό και οι 509 σελίδες διαβάζονται σαν να βλέπεις δίωρη αστυνομική ταινία.

Το Τελευταίο Πάρτι

Η υπόθεση του βιβλίου «Το Τελευταίο Πάρτι»

Η πλοκή της ιστορίας ξετυλίγεται στην ήσυχη πόλη του Κουμ Κόιντ και στο νέο θέρετρο ονόματι «Ακτή», που βρίσκεται στη λίμνη Χλιν Ντριχ. Ένα θέρετρο που οι Ουαλοί μισούν, κυρίως γιατί μένουν πλούσιοι Άγγλοι. Ένα κομμάτι της λίμνης ανήκει μεν στην Αγγλία, αλλά ένα άλλο στην Ουαλία και τα αισθήματα των μεν για τους δε, δεν είναι τα καλύτερα.

Η ιστορία του βιβλίου «Το Τελευταίο Πάρτι» ξεκινά με μία δολοφονία που λαμβάνει χώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το θύμα είναι ο ιδιοκτήτης της Ακτής και διάσημος τραγουδιστής, Ρις Λόιντ, η καριέρα του οποίου βυθίζεται όλο και περισσότερο. Ο ίδιος εντοπίζεται στην παγωμένη λίμνη, κατά τη διάρκεια ενός εθίμου που έχουν οι κάτοικοι του Κουμ Κόιντ, την πρώτη μέρα του χρόνου, το οποίο επισκιάζεται από το παγωμένο πτώμα του Ρις Λόιντ. 

Την εξιχνίαση της δολοφονίας αναλαμβάνει η Φιόν Μόργκαν και ο Λίο, Ουαλή και Άγγλος αντίστοιχα. Ο καθένας ερευνά την υπόθεση στα δικά του επιτρεπόμενα όρια, αφού το έγκλημα έγινε στα σύνορα Ουαλίας και Αγγλίας, επομένως ανήκει σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα.

Όσο ξεκινά η έρευνα και όσο η αφήγηση προχωρά, τόσο περισσότεροι είναι και εκείνοι που θα μπορούσαν να έχουν διαπράξει το έγκλημα. Άλλωστε, όλοι μισούσαν τον Ρις Λόιντ. Μαζί όμως με την εξιχνίαση του εγκλήματος, έρχονται στην επιφάνεια μυστικά από το παρελθόν που δημιουργούν αυτές τις εκρηκτικές ανατροπές στο βιβλίο.

«Το Τελευταίο Πάρτι» είναι ένα απολαυστικό και συναρπαστικό βιβλίο, ένα murder mystery που σε καθηλώνει στις σελίδες του. Είναι τόσο καλό που δεν μου έχει γεννηθεί ξανά η περιέργεια να μάθω τι μέλλει γενέσθαι στην ιστορία. Τι ετοιμάζει, δηλαδή, η Κλερ Μάκιντος για το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Κάπως έτσι έμαθα πως έχει ήδη κυκλοφορήσει τη συνέχεια με τη Φιόν Μόργκαν, αλλά στην Ελλάδα μάλλον θα καθυστερήσει λίγο. 

Η συνέχεια του βιβλίου «Το Τελευταίο Πάρτι»

H συνέχεια έρχεται με το «A Game of Lies», για το οποίο η Κλερ Μάκιντος εξηγεί πως η νέα της περιπέτεια λαμβάνει χώρα ξανά σε ένα βουνό, όπου εκεί υπάρχει μια φάρμα. Εκεί θα γυριστεί ένα ριάλιτι σόου, με επτά συμμετέχοντες σε αυτό. Όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, ενώ αυτοί επιλέχθηκαν κρύβουν ένα σκοτεινό μυστικό, το οποίο θα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να το κρατήσει κρυφό, αλλά να αποκαλύψει ενός άλλου. 

Κατά τη δεύτερη μέρα γυρισμάτων, εξαφανίζεται ένας από τους συμμετέχοντες, με τη Φιόν Μόργκαν να αναλαμβάνει τον εντοπισμό του. Η εξαφάνιση όμως καταλήγει σε μια δολοφονία.

*Κεντρική Φωτογραφία: Unsplash