4.5 λεπτά. Τόσο κράτησε η έκλειψη Ηλίου στη Βόρεια Αμερική που ξεκίνησε στις 2:07 τοπική ώρα στο Μεξικό, με την περιοχή Μαζατλάν να είναι η πρώτη στην οποία ξεκίνησε ο Ήλιος να μεγαλώνει τη σκιά του και να χάνει το φως του. Από το Μαζατλάν στο Τέξας, από κει στη Μασαχουσέτη και τη Νέα Υόρκη και σε ορισμένες περιοχές του ανατολικού Καναδά, ο Ήλιος χάθηκε για αυτό το διάστημα ανατρέποντας τη φυσική ροή των πραγμάτων.

Η έκλειψη Ηλίου που έγινε ξανά μετά από 33 χρόνια στη Βόρεια Αμερική (στην Ευρώπη ήταν το 2006), προκάλεσε πτώση της θερμοκρασίας σαν να εμφανίστηκε το Φάντασμα του Πάγου όπως στη νέα ταινία Ghostbusters, ενώ τα στοιχεία της φύσης, σοκαρισμένα από αυτή την ανατροπή στον κύκλο της φύσης, επέδειξαν συμπεριφορά φόβου.

Πρόκειται πάντως για ένα φαινόμενο που έφερε πλήθος κόσμου στη Βόρεια Αμερική στους δρόμους και σε σημεία απ’ όπου θα μπορούσαν με ειδικά γυαλιά και φακούς να παρατηρήσουν τη Σελήνη καθώς έμπαινε ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη.

Για όσους δεν είναι στη Βόρεια Αμερική, η Google σου κάνει μια προσομοίωση της έκλειψης με ειδικό γραφιστικό, αρκεί να γκουγκλάρεις «έκλειψη Ηλίου».

Αφού το κάνεις, δες και τις φωτογραφίες από το εντυπωσιακό φαινόμενο κάλυψης-απόκρυψης του Ήλιου.

Έκλειψη Ηλίου: Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε για να δει το φαινόμενο - Δείτε τις εικόνες «Αποκάλυψης» με τον μαύρο Ήλιο
Η Έκλειψη Ηλίου πίσω από το Empire State Building όπως το φωτογράφισαν από το Νιου Τζέρσι (Photo by Gary Hershorn/Getty Images)