Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Αργεντινή αποκαλύφθηκε με την ομολογία ενός παιδιού ηλικίας μόλις 13 ετών.

Στη μικρή πόλη Λαμπουλαγιέ, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο 14χρονος Χοακίν Σπεράνι που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι πολύ κοντά στο σχολείο του, θα είχε πέσει θύμα του κολλητού του φίλου.

Τα δυο παιδιά ήταν οι καλύτεροι φίλοι, γνωρίζονταν από το Δημοτικό και μάλιστα έκαναν παρέα και οι οικογένειές τους.

«Αυτό το αγόρι είναι ψυχοπαθής. Ήταν ο καλύτερος φίλος του Χοακίν, πήγαιναν μαζί στο δημοτικό σχολείο, ο ένας ήταν πάντα στα πάρτι γενεθλίων του άλλου. Ως οικογένεια, πηγαίναμε στο εξοχικό τους. Δεν υπήρχε τίποτα εκεί που να τράβηξε την προσοχή μας» είπε.

Ο πατέρας του, Μάρτιν Σπεράνι, πρόσθεσε: «Δεν το καταλαβαίνω. Είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβω, απλά δεν το καταλαβαίνω. Θέλω να μάθω γιατί το έκανε, αλλά δεν έχω απάντηση», είπε Μαριέλα Φλόρες, μητέρα του θύματος, σε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Télam.

Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανός ο Χοακίν ήταν το μεσημέρι της 29ης Ιουνίου. Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τα δύο αγόρια να περπατούν και να μπαίνουν στο εγκαταλελειμμένο σπίτι από το οποίο λίγο αργότερα βγήκε μόνος του ο 13χρονος δράστης, επιστρέφοντας στο σχολείο του που ήταν 100 μέτρα μακριά.

Αν και για μέρες δήλωνε ότι δεν γνώριζε τι έχει συμβεί στον φίλο του, τελικά ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος που τον σκότωσε, με αστυνομικές πηγές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 γροθιές στο κεφάλι του θύματος. Τα χτυπήματα μάλιστα ήταν τόσο δυνατά, που ο Χοακίν πέθανε ακαριαία.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το τι οδήγησε τον 13χρονο στο έγκλημα.