Ένα δραματικό βίντεο από γυμναστήριο στη Βραζιλία κατέγραψε τη στιγμή του σοβαρού τραυματισμού ενός άνδρα από μηχάνημα, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερες από 1% οι πιθανότητες να ξαναπερπατήσει.

Ο 42χρονος Ρετζιλιάνο ντα Σίλβα, πατέρας τριών παιδιών, έκανε διάλειμμα στην προπόνησή του καθισμένος στον πάγκο, όταν το μηχάνημα με τα βάρη των 165 κιλών έπεσε στον αυχένα του την περασμένη Παρασκευή σε γυμναστήριο του Ζουαζέιρο ντο Νόρτε στην πολιτεία Σεαρά της βόρειας Βραζιλίας.

Τρεις άνδρες έσπευσαν να σηκώσουν το μηχάνημα από τον άτυχο άνδρα και ζήτησαν βοήθεια, ενώ εκείνος παρέμενε καθηλωμένος στον πάγκο.

Λίγο αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Santo Antonio, όπου υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση διάρκειας τεσσάρων ωρών για να σταθεροποιηθεί ο αυχένας του. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν ο 42χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, αλλά δεν κινούνται τα κάτω άκρα του, σε αντίθεση με τα χέρια του, όπως είπε η αδελφή του, Μαρία ντας Ντόρες.

1% οι πιθανότητες να ξαναπερπατήσει ο 42χρονος

Ο νευροχειρουργός δρ Χοσέ Κορέια είπε ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να ξαναπερπατήσει ο 42χρονος.

«Πολλά εξαρτώνται κατ’ αρχήν από τον βαθμό τραυματισμού στην αρχή, το επίπεδο επιστροφής των προηγούμενων λειτουργιών», είπε ο Δρ Κορρέια, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο G1. «Είναι ο σοβαρότερος τραυματισμός που υπάρχει από την άποψη της νευρολογικής βλάβης. Η πιθανότητα, στατιστικά, είναι λιγότερο από 1% να επιστρέψουν οι κινητικές και αισθητηριακές λειτουργίες». Ο Δρ Κορέια πρόσθεσε ότι «η θωρακοοσφυϊκή συμβολή, η οποία είναι η μετάβαση από τον κλωβό των πλευρών στην οσφυϊκή περιοχή, έχει χάσει την οστική συνέχεια. Δεν αγγίζει το ένα κόκαλο στο άλλο».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του γυμναστηρίου 220 FIT, είχαν αγοράσει πριν από περίπου δύο μήνες το μηχάνημα, που ήταν σε τέλεια κατάσταση.

Η οικογένεια του 42χρονου είπε ότι μοιράστηκε με το γυμναστήριο το κόστος της επέμβασης που έφθασε τα 7.000 δολάρια, ενώ ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο που θα καλύψει τα έξοδα της μετεγχειρητικής ανάρρωσής του. «Ας προσευχηθούμε να συνέλθει γρήγορα ο Ρέτζι και να ανακτήσει την κίνηση στα πόδια του», είπε η οικογένειά του.