Το μεγαλύτερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ στη Χιλή – τουλάχιστον από αυτά που έχουν καταγραφεί – ήρθε στον κόσμο την Πέμπτη (28/12).

Το βάρος του είναι 7,105 κιλά και το ύψος του 57 εκατοστά. Ωστόσο, η γέννησή του έφερε ανάμεικτα συναισθήματα. Εκτός της χαράς, υπάρχει και αγωνία, καθώς τόσο το βρέφος όσο και η μητέρα του νοσηλεύονται.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβαίνει ένας τοκετός και το νεογέννητο να ζυγίζει πάνω από επτά κιλά. Στην πραγματικότητα, δεν έχει συμβεί ποτέ στη Χιλή. Το βαρύτερο νεογέννητο που έχει καταγραφεί ποτέ ζύγιζε 6,7 κιλά», δήλωσε η μαιευτήρας Μαρσία Βενέγκας.

Όπως εξήγησε: «Αυτά τα νεογέννητα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπογλυκαιμίας, δηλαδή χαμηλού σακχάρου στο αίμα, ίκτερου, δηλαδή αυξημένης χολερυθρίνης στο αίμα τους, και πολυκυτταραιμίας (αυξημένος αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων)».

Χιλή: Το 7 κιλών μωρό νοσηλεύεται με επιπλοκές

Το μωρό, όπως μεταδίδει το Reuters, ήρθε στον κόσμο σε νοσοκομείο της Κουρανιλάχουε αλλά χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κονσεπσιόν, μια πόλης στο κέντρο της Χιλής, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια του Σαντιάγο, λόγω επιπλοκών στην υγεία του.

Η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κουρανιλάχουε και περιμένει να πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, η κατάσταση του μωρού είναι σταθερή. Το βρέφος βρίσκεται υπό παρακολούθηση στην Εντατική του Παιδιατρικού Τμήματος.

«Δεν πίστευα ότι το μωρό μου θα βρισκόταν σε μια τόσο περίπλοκη κατάσταση. Του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή, και το ταΐζουν με σωλήνα», δήλωσε ο πατέρας που εξέφρασε παράλληλα και τη λύπη του για την κατάσταση που βιώνει. Επίσης, τόνισε ότι ανυπομονεί να κρατήσει το παιδί του στην αγκαλιά του.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash | Corryne Wooten