Μια ομάδα ερευνητών που εξερευνούν υποθαλάσσια βουνά στα ανοικτά των ακτών της Χιλής ανακάλυψαν περισσότερα από 100 πρωτόγνωρα θαλάσσια είδη στα άδυτα του ωκεανού, προκαλώντας τους έκπληξη για τον άγνωστο θαλάσσιο πλούτο που κρύβεται στο βυθό.

Επιστήμονες από το Schmidt Ocean Institute εξερεύνησαν τον πυθμένα της θάλασσας για περισσότερο από ένα μήνα χρησιμοποιώντας κάμερες, επιστημονικά όργανα και ακόμη και ένα υποβρύχιο ρομπότ σε βάθος 4.500 μέτρων και χαρτογράφησαν συνολικά 52.777 τετραγωνικά χιλιόμετρα του πυθμένα της θάλασσας, ανακαλύπτοντας τέσσερα νέα υποθαλάσσια όρη, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό οικοσύστημα.

Οι ερευνητές συνάντησαν μερικά απίστευτα υποβρύχια Θαλάσσια είδη, όπως κοράλλια, αστακούς και αχινούς.

Θαλάσσια είδη

Όταν εξερεύνησαν τη θαλάσσια κορυφογραμμή Σάλας Υ Γκόμεζ, ανακάλυψαν ένα νέο βουνό, που ονόμασαν Σολίτο και είναι πάνω από τέσσερις φορές ψηλότερο από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι. Εκεί, ανακαλύφθηκαν 100 νέα πρωτόγνωρα θαλάσσια είδη, με αρκετά πλάσματα να μην έχουν λάβει ακόμη ονομασίες -επιστημονικές ή μη-, με τους ειδικούς να μελετούν τα ευρήματα που συνέλεξαν.

Ορισμένα από τα Θαλάσσια είδη που εντόπισαν, είναι ένα έντονο κόκκινο ψάρι γνωστό ως Σανό που βρέθηκε σε βάθος 1.388 μέτρων, ενώ οι αχινοί Όμπλονγκ Ντερμιχουνούχ ανακαλύφθηκαν στα 516 μέτρα.

Θαλάσσια είδη

Επίσης, ένας περίεργος αστακός εθεάθη πάνω σε κοράλλια σε βάθος 669 μέτρων, ενώ οι εκπληκτικές φωτογραφίες δείχνουν ένα καλαμάρι που σπάνια εμφανίζεται στα 1.105 μέτρα.

Θαλάσσια είδη

Άλλα νέα πλάσματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης περιλαμβάνουν ένα σφουγγάρι που μοιάζει με ιστό, ένα σπειροειδές κοράλλι και έναν αγκαθωτό αχινό.

Πηγή: BBC // Πηγή φωτογραφιών: SCHMIDT OCEAN INSTITUTE