Στην Αγία Σοφία που έχει μετατραπεί σε τέμενος, αναφέρθηκε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο ομιλίας του κατά τη διάρκεια δείπνου ιφτάρ στην πόλη Ντενίζλι της Τουρκίας.

«Ακόμη και η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αρκετή για να συμβολίσει τη διαδικασία επαναπροσέγγισης της χώρας μας με τις αξίες του πολιτισμού», τόνισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Τις ευχάριστες αυτές εξελίξεις θέλουμε να τις μετατρέψουμε στον θεμέλιο λίθο μίας νέας ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τη χώρα και το έθνος μας στην κορυφή», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Αναμφίβολα, θα επιτύχουμε την άνοδο της χώρας μας με τη δύναμη που παίρνουμε από το Ιερό Κοράνιο. Στο διάβα της Ιστορίας, το έχουμε επιτύχει αυτό σε διάφορες γεωγραφίες κι εδώ και χίλια χρόνια στην Ανατολία και, Θεού θέλοντος, θα το ξαναεπιτύχουμε».

Σημειώνεται ότι η νομαρχία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε για το τέμενος ότι δεν θα δέχεται επισκέψεις από τις 11:00 μμ. της Πέμπτης 20 Απριλίου έως ώρα 4 π.μ. της Παρασκευής 21 Απριλίου για την πραγματοποίηση γενικής καθαριότητας και προετοιμασίας του χώρου για την προσευχή με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ολοκλήρωσης του μήνα του Ραμαζανίου.