Απίστευτο σκηνικό συνέβη στο τουρκικό πρωτάθλημα το βράδυ της Δευτέρας (11/12), καθώς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Ανκαραγκιουτσού με τη Ρίζεσπορ (1-1) για την 15η αγωνιστική της Superlig o πρόεδρος των γηπεδούχων Φαρούκ Κοτσά εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και έριξε μπουνιά στο πρόσωπο τον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ!

Οι γηπεδούχοι, στους οποίους αγωνίζονται οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Στέλιος Κίτσιου είχαν πολλά παράπονα απ’ τον διαιτητή για την αποβολή του Αλί Σοβέ στο 50ό λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως η κατάσταση «ξέφυγε» εντελώς, με τον ισχυρό άνδρα της Ανκαραγκιουτσού να επιτίθεται στον ρέφερι και να τον «ξαπλώνει» στο γήπεδο με μπουνιά, για να ακολουθήσει επίθεση κι από άλλα άτομα των γηπεδούχων που άρχισαν να κλωτσούν άγρια τον διαιτητή Μελέρ, ενώ ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Το μάτι του Μελέρ πρήστηκε κι οδηγήθηκε αμέσως στα αποδυτήρια προκειμένου να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες απ’ τον γιατρό του αγώνα, ενώ οπαδοί της «Άνκαρα» προσπάθησαν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αποτράπηκαν από την ασφάλεια του γηπέδου.

Η επίθεση του Φαρούκ Κοτζά είχε ως αποτέλεσμα να ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ότι οι αγώνες για όλα τα πρωταθλήματα αναβάλλονται επ αόριστον. Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικάγια, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού συνελήφθη, ενώ οι συνέπειες για τον βουλευτή και αθλητικό παράγοντα δεν σταματούν εκεί, καθώς το κόμμα του Ερντογάν τον παραπέμπει στο πειθαρχικό του όργανο με αίτημα διαγραφής.