«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών (της Τουρκίας) δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το κοινοβούλιο – μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο δράστες σκοτώθηκαν.

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως το πρωί της Κυριακής ένα βανάκι με 2 τρομοκράτες σταμάτησε έξω από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα και στη συνέχεια οι δύο δράστες έριξαν ρουκέτα με ένα αντιαρματικό όπλο τύπου LAV.

Το υπουργείο Εσωτερικών στην Τουρκία λέει ότι η έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι «τρομοκρατική επίθεση».  Ο υπουργός αναφέρει ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στην τουρκική πρωτεύουσα, τραυματίζοντας θανάσιμα 2 αστυνομικούς, ενώ ο καμικάζι αυτοκτονίας και ακόμα ένας δράστης είναι επίσης νεκροί.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: «Γύρω στις 09.30, έγινε βομβιστική επίθεση από δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας.

Ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Ακόμα ένα μέλος μας τραυματίστηκε ελαφρά. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί ανηλεώς μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», είπε.

Δείτε βίντεο:

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα. Μετά τον πανικό, η κυκλοφορία διεκόπη σε ορισμένους δρόμους και ακούστηκαν οι ήχοι των ασθενοφόρων που έσπευσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το CNN TURK, η έκρηξη έγινε σε ένα γκρι επαγγελματικό όχημα. Αναφέρεται επίσης ότι μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί.