Ο τρόμος στην ρωσική αεροπλοΐα επανέρχεται με την έκρηξη δυο κινητήρων σε αεροσκάφος, όπου επέβαιναν 175 επιβάτες. Αποκαλυπτικό το βίντεο!

Είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους οι 175 επιβάτες του αεροσκάφους Boeing 737, που επιβιβάστηκαν στο Νοβοσιμπίρσκ με προορισμό τη Μόσχα. Όμως, λίγο μετά την απογείωση, μικροεκρήξεις στις τουρμπίνες προκαλέσαν ανάφλεξη στους κινητήρες. Το θρίλερ κράτησε 20 λεπτά, ώσπου το αεροσκάφος υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση όταν τυλίχτηκαν στις φλόγες οι κινητήρες του κατά την απογείωση, όπως ανέφεραν επιβάτες.

«Καθόμουν δίπλα στον δεξιό κινητήρα και έπιασε φωτιά ενώ ήμασταν ακόμη στον διάδρομο, ξεπήδησαν φλόγες. Απογειωθήκαμε και είδα νέες φλόγες κάθε δέκα με είκοσι δευτερόλεπτα. Τότε έπιασε φωτιά και ο δεύτερος κινητήρας, έβλεπα τις λάμψεις τους ταυτόχρονα», δήλωσε ένας επιβάτης του αεροσκάφους.

Οι πιλότοι επικοινώνησαν με τον πύργο ελέγχου και, αφού έλαβαν τη σχετική άδεια, προσγείωσαν και πάλι το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Τολμάτσεβο του Νοβοσιμπίρσκ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβαίνοντες.

«Κατά την προσγείωση ο πιλότος μάς είπε ότι τα φρένα έπιασαν φωτιά. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν», δήλωσε ένας εξ αυτών. Λεωφορεία τούς παρέλαβαν και τους μετέφεραν στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, εν αναμονή άλλου αεροσκάφους που θα τους μετέφερε μετά από οκτώ ώρες στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, οι κινητήρες του αεροσκάφους τυλίχθηκαν στις φλόγες λόγω μιας «παραβίασης της αεροδυναμικής σταθερότητας με μικροεκρήξεις».

Την προηγούμενη ημέρα, νωρίτερα είχε εκραγεί ο κινητήρας ενός μεταγωγικού αεροσκάφους, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του και πάλι στη Ρωσία.

Το πρώτο οκτάμηνο της φετινής χρονιάς σημειώθηκαν 120 αεροπορικά ατυχήματα στη Ρωσία με πολιτικά αεροσκάφη που εκμεταλλεύονται ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, μολονότι εκτελούνται πολύ λιγότερες διεθνείς πτήσεις, ως αποτέλεσμα του πολέμου του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας. Σημειωτέον, δε, ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν πλήξει σοβαρά τις προμήθειες ανταλλακτικών αεροσκαφών στη Ρωσία.