Μια τεράστια έκρηξη κατέστρεψε τουλάχιστον ένα σπίτι σε προάστιο της Ουάσιγκτον, καθώς η αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας, δήλωσαν οι αρχές. Πριν από την έκρηξη στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, η αστυνομία είπε ότι κάποιος από το εσωτερικό του σπιτιού πυροβόλησε καθώς αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν μέσα.

Η αστυνομία είπε νωρίτερα ότι είχε απαντήσει σε αναφορές ότι κάποιος πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο από μια κατοικία το βράδυ της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί στο σημείο ανέφεραν μόνο ελαφρούς τραυματισμούς. Αλλά δεν είναι σαφές εάν ο ύποπτος τραυματίστηκε ή συνελήφθη. Κάποιοι κάτοικοι της γύρω περιοχής δήλωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ένιωσαν τα σπίτια τους να τρέμουν.

Η πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά. Η αστυνομία της κομητείας Άρλινγκτον δημοσίευσε στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter: «Καθώς οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εκτελέσουν ένα ένταλμα έρευνας στην κατοικία, ο ύποπτος άφησε πολλούς πυροβολισμούς εντός του σπιτιού. «Στη συνέχεια, σημειώθηκε έκρηξη στην κατοικία και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη».

Ένα διαδικτυακό βίντεο δείχνει αυτό που φαίνεται να είναι ένα όχημα της ομάδας Swat να προχωρά προς την κατοικία καθώς σημειώνεται η έκρηξη. Μερικοί κάτοικοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους, μετά από εντολή της αστυνομίας, ενώ σε άλλους έχει ζητηθεί να καταφύγουν.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Jim Mathews, δημοσίευσε στο X πριν από την έκρηξη ότι είδε πολλές φωτοβολίδες. «Έμοιαζε με φωτοβολίδες που εκτοξεύονταν», είπε. «Θα διαρκούσε 15-20 δευτερόλεπτα. Αρκετά μέσα σε 5 λεπτά περίπου.

Πηγή: BBC