Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη νύκτα σε αποθήκη στην Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι το αεροδρόμιο, που βρίσκεται κοντά στο σημείο του συμβάντος, λειτουργεί«κανονικά».

«Σημειώθηκε έκρηξη και στη συνέχεια πυρκαγιά, που ακόμη δεν έχει κατασβεστεί», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων, η οποία απέδωσε την έκρηξη σε κεραυνό.

«Ιατρικές φροντίδες παρέχονται στους τραυματίες», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο Telegram, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους. Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν «σοβαρά τραυματίες».

Από την πλευρά του στέλεχος του νοσοκομείου της Τασκένδης δήλωσε ότι εκεί διακομίστηκαν «δέκα τραυματίες, εκ των οποίων ένας σε σοβαρή κατάσταση».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη εταιρείας στον χώρο των τελωνείων του αεροδρομίου, το οποίο, όπως μετέδωσε το επίσημο ουζμπεκικό πρακτορείο UZa, λειτουργεί «κανονικά».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται το δίκτυο Daryo, από το ωστικό κύμα της έκρηξης, η οποία έγινε αισθητή σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά κτίρια.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια πύρινη σφαίρα να φωτίζει τον νυκτερινό ουρανό.

Τα τζάμια πολλών σπιτιών στην Τασκένδη έσπασαν, ενώ σε κάποια έχουν σημειωθεί ζημιές στο εσωτερικό τους. Ασθενοφόρα συνεχίζουν να απομακρύνουν τραυματίες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται στο σημείο.

Εκρήξεις εξακολουθούσαν να ακούγονται κάποιες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να την σβήσουν.

«Ξύπνησα τη νύκτα, πίστεψα ότι έγινε σεισμός, μετά είδα τη φωτιά. Ο γιος μου τραυματίστηκε στο πόδι», δήλωσε ο Κουτέποφ Μουστάφο, ένας συνταξιούχος 72 ετών που ζει κοντά στο σημείο της έκρηξης και το σπίτι του υπέστη ζημιές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης που συγκλόνισε την Τασκένδη.