Θρησκευτικός ηγέτης στο Πακιστάν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου μετά από ομιλία που εκφώνησε σε πολιτική συγκέντρωση, αφού ορισμένοι ερμήνευσαν τις δηλώσεις του ως «βλάσφημες».

Το συμβάν σημειώθηκε στην επαρχία Κιμπέρ-Πανκτούνκβα, στα βορειοδυτικά της χώρας. Ο Νιγκάρ Αλάμ, θρησκευτικός ηγέτης τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας, είχε προσκληθεί να μιλήσει σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε το κόμμα Τεχρίκ-ε-Ινσάφ (PTI), του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν, στο χωριό Σαβαλντχέρ.

Ο Αλάμ λιντσαρίστηκε αφού «έκανε κάποια βλάσφημα σχόλια που εξόργισαν τον κόσμο» ανέφερε αξιωματούχος της περιοχής, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο δίκτυο Al Jazeera.

Αρχικά οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στη συγκέντρωση κατάφεραν να αποσπάσουν τον Αλάμ από τα χέρια του όχλου και να τον οδηγήσουν σε ένα κοντινό κατάστημα, πιστεύοντας ότι εκεί θα ήταν ασφαλής. Σύντομα όμως το πλήθος κατάφερε να παραβιάσει την πόρτα και να βγάλει έξω τον Αλάμ, ο οποίος δέχτηκε μανιασμένη επίθεση με ξύλα, και άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα.

Η σορός του Αλάμ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας unsplash.com