Η συγγραφέας JK Rowling είναι τόσο γνωστή για την διαμάχη της με την τρανς κοινότητα όσο είναι και για τη δημιουργία του Harry Potter.

Με ένα πρόσφατο retweet της κατάφερε να προκαλέσει πάλι πολλές αντιδράσεις. Το tweet που δημοσίευσε η Rowling δείχνει την εικόνα μιας πρόσφατης επαναδημιουργίας της σημαίας Υπερηφάνειας, δηλαδή της LGBTQ κοινότητας.

Συγκεκριμένα, στη σημαία έχουν προστεθεί καφέ και μαύρες ρίγες, καθώς και τα χρώματα της τρανς σημαίας. Οι καφέ και μαύρες ρίγες, αλλά και τα «τρανς χρώματα» είναι σχεδόν σβησμένα. Ένα σλόγκαν συνοδεύει την εικόνα: «Σήκω και φύγε» (Get your sh*it off our flag). Το συγκεκριμένο tweet έχει αρχικά δημοσιευτεί από τον Rudy, ο οποίος αναφέρεται ως «πρεσβευτής» της οργάνωσης Gays Against Groomers.

Η JK Rowling και ο Humza Yousaf για τη μεταρρύθμιση του φύλου της Σκωτίας

Ο νέος ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), Humza Yousaf, λέει ότι η δική του εμπειρία ως εθνοτική μειονότητα σημαίνει ότι θα αγωνιστεί για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ.

Απαντώντας σε ένα tweet σχετικά με τις προθέσεις του, η συγγραφέας του Χάρι Πότερ πρότεινε ότι η υποστήριξη του κ. Humza για τη μεταρρύθμιση του φύλου θα κατέρρεε την πολιτική του καριέρα όπως ο προκάτοχός του Nicola Sturgeon.

Η ίδια έγραψε τα εξής: