Στο «στόχαστρο» έχει βρεθεί η πλατφόρμα Twitter, επειδή απέτυχε να επιβεβαιώσει μια καταγγελία σχετικά με «απειλή κατά της ζωής» της JK Rowling, που εμφανίστηκε σε ένα μουσικό βίντεο από μια τρανς ακτιβίστρια. Η καμπάνια της Faye, «Trust Fund Ozu», συμπεριέλαβε τις απειλητικές λέξεις ως μέρος ενός βίντεο με θέμα τη δεκαετία του ’90 και με τίτλο «JK Rowling diss track».

Στο βίντεο φαίνεται η τραγουδίστρια σε ένα φόντο κινουμένων σχεδίων να τραγουδά για τη «δολοφονία των TERFS (φεμινίστριες που είναι τρανσφοβικές)». Ακούγεται να λέει «JK ελπίζω να χωρέσεις σε νεκροφόρα».

Η συγγραφέας δημοσίευσε φωτογραφίες του τραγουδιού στο Twitter και έγραψε: «Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να καταγράψω όλους που υπόσχονται να με δολοφονήσουν – είστε τόσοι πολλοί και είμαι πολυάσχολη γυναίκα – αλλά αυτό αξίζει μια αναφορά για το rave vibe της δεκαετίας του ’90».

Πολλοί ήταν εκείνοι που τάχθηκαν στο πλευρό της, με τον ηθοποιό, James Dreyfus, να κάνει αναφορά την ανάρτηση της ακτιβίστριας στο Twitter. Η πλατφόρμα, όμως, απέτυχε να επιβεβαιώσει την καταγγελία για την απειλή, καθώς δεν είχε «παραβεί τις πολιτικές ασφαλείας της», οπότε δεν «την κατέβασε».

Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του στην συνέχεια μέσα σε ένα tweet. «Άρα, απειλές κατά της ζωής = καλό. Αν γράψεις «οι γυναίκες είναι γυναίκες» = κακό. Συγχαρητήρια υποστήριξη του Twitter. Έπιασες πάτο. Αναζητώ βοήθεια». Μια ομάδα τρανς ακτιβιστών καταδίκασε τον Dreyfus πέρυσι, όταν ήταν μεταξύ 50 ηθοποιών, συγγραφέων και δημοσιογράφων που υπέγραψαν μια επιστολή για την υποστήριξη της JK Rowling, η οποία θεωρήθηκε τρανσφοβική.

Ακόμα και μετά τις υποτιθέμενες απειλές, υπήρξαν κάποιοι που θεώρησαν ότι η κίνηση της Rowling έγινε σκοπίμως, για να βάλει ξανά στο στόχαστρο την τρανς κοινότητα και να θεωρηθεί «κακή».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Ηθοποιός έλεγε ότι της την έπεσα επειδή δεν της έδωσα τον ρόλο»

Bella Hadid: Κάνει ντεμπούτο στη μικρή οθόνη με guest σε γνωστή σειρά

Kanye West: Θα αναζητήσει βοήθεια σε ειδική μονάδα θεραπείας για τα προβλήματα διπολικής διαταραχής