H JK Rowling είναι το τελευταίο θύμα των Ρώσων φαρσέρ, Vovan και Lexus. Οι δύο τους είναι γνωστοί για τις πλάκες που κάνουν σε διάσημους. Οι δύο τους έχουν μπερδέψει τους Elton John, πρίγκιπα Harry, Billie Eilish και Kamala Harris. Τώρα ξεγέλασαν την συγγραφέα του «Harry Potter» κάνοντάς την να πιστέψει ότι μιλούσε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας στο Zoom.

Ο εκπρόσωπος της χαρακτήρισε τη φάρσα ως «αηδιαστική» σε δήλωση στο THR. «Η JK Rowling κλήθηκε να μιλήσει για το εκτεταμένο φιλανθρωπικό της έργο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί από την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή. Το βίντεο, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία, είναι μια παραμορφωμένη αναπαράσταση της συνομιλίας» ανέφερε.

Η Rowling βοηθά με τον φιλανθρωπικό της οργανισμό We Are Lumos στην περιοχή Zhytomyr της Ουκρανίας, στηρίζοντας οικογένειες και θύματα του πολέμου. Μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter έκανε γνωστές τις φιλανθρωπικές προσπάθειες για λογαριασμό της οργάνωσης.

Στο βίντεο ακούγεται ο υποτιθέμενος Zelensky να λέει στην συγγραφέα, ότι το σημάδι στο μέτωπο του Harry Potter μοιάζει με το σύμβολο “Z” που έχει χρησιμοποιήσει ο ρωσικός στρατός. Οι φαρσέρ την ρώτησαν εάν θα άλλαζε την ουλή του, χρησιμοποιώντας ένα πιο φιλο-ουκρανικό σύμβολο. «Θα το εξετάσω, ίσως είναι καλό για μένα να κάνω κάτι με αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί νομίζω ότι θα μπει στις εφημερίδες» απαντάει εκείνη.

Έπεσε στην παγίδα η Rowling

Στην συνέχεια οι κωμικοί της είπαν ότι ο στρατός της Ουκρανίας θα αρχίσει να γράφει «Avada Kedavra» στους πυραύλους του, μια αναφορά στη φονική κατάρα στο «Harry Potter». «Διαβάζουμε Harry Potter στους στρατιώτες του τάγματος…αλλά όχι αποσπάσματα για μιγάδες. Είναι εθνικιστές και δεν τους αρέσουν τέτοιοι άνθρωποι», είπαν.

Ο Vovan και ο Lexus σχολίασαν επίσης τις αμφιλεγόμενες απόψεις της Rowling για τα δικαιώματα των τρανς. Την ψάρεψαν για το αν ο Dumbledore είναι ομοφυλόφιλος και με ποιον έχει πλαγιάσει, με εκείνη να λέει: «ελπίζω ότι δεν ήταν με τρανς».

Τέλος, την παρότρυναν να χρηματοδοτήσει την αγορά όπλων, αντί να στείλει προμήθειες. «Θέλω να διευκρινίσω πού στέλνετε τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει η Lumos», είπαν οι Vovan και Lexus. «Θέλουμε να αγοράσουμε πολλά όπλα και πυραύλους με τα χρήματά σας για να καταστρέψουμε τα ρωσικά στρατεύματα, ελπίζω να είστε οκ με αυτό». Η Rowling τότε απάντησε: «Θα φροντίσουμε τα παιδιά, αλλά θέλω πραγματικά η Ουκρανία να έχει όλα τα όπλα που χρειάζεται».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=112&v=lar4uiqD01o&feature=emb_title

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Mad VMA 2022: Ο DJ Valentino έδωσε την δική του εκδοχή για την «αόρατη κονσόλα», αλλά δεν έπεισε

Η Τούνη δείχνει την πίσω όψη της ως απάντηση σε όσους τη σχολιάζουν – «Θα είστε πάντοτε πίσω μου»

Survivor – Αποχώρηση: Η 12η υποψηφιότητα δεν ήταν τυχερή για τον Σπύρο Μαρτίκα