Η συγγραφέας του Harry Potter, JK Rowling, ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε παρενόχληση από τρεις ακτιβιστές, οι οποίοι στέκονταν έξω από το σπίτι της στη Σκωτία και τράβηξαν φωτογραφίες που έδειχναν ξεκάθαρα τη διεύθυνσή της.

Αυτές οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια στο Twitter με την ελπίδα να αποκαλυφθεί πού ζει η συγγραφέας. Στην συνέχεια η Rowling έγραψε στο Twitter: « Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους έκαναν  report την εικόνα στο @TwitterSupport. Η καλοσύνη και η ευπρέπειά σας έκαναν τη διαφορά για την οικογένειά μου και εμένα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την @PoliceScotland για την υποστήριξη και τη βοήθειά της σε αυτό το θέμα.

Παρακαλώ όσους έκαναν retweet την εικόνα με τη διεύθυνση να είναι ακόμα ορατή, ακόμα κι αν το έκαναν καταδικάζοντας τις πράξεις αυτών των ανθρώπων, να τη διαγράψουν».

Στην συνέχεια υποστήριξε ότι πολλές γυναίκες με ανοιχτό προφίλ στα social ήρθαν αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα. Η Rowling ισχυρίζεται ότι αυτές οι γυναίκες έχουν υποβληθεί σε μορφές εκφοβισμού, όπως «κυνήγι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στόχευση από τους εργοδότες τους, μέχρι κακοποίηση και άμεσες απειλές βίας, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού.

«Καμία από αυτές τις γυναίκες δεν προστατεύεται με τον τρόπο που προστατεύομαι εγώ. Αυτές και οι οικογένειές τους μπορεί να νιώθουν φόβο και αγωνία από το ότι αρνούνται να αποδεχθούν άκριτα ότι η κοινωνικοπολιτική έννοια της ταυτότητας φύλου πρέπει να αντικαταστήσει αυτή του φύλου», συνέχισε ο συγγραφέας.

Η συγγραφέας αποκάλυψε τα τρία trans άτομα που κατηγόρησε ότι της έκαναν doxing και έκτοτε τα προφίλ τους στο Twitter έκλεισαν. Πιστεύει ότι αυτοί οι ακτιβιστές ήθελαν να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή της για να την «εκφοβίσουν» από το να «μιλήσει για τα δικαιώματα των γυναικών βάση φύλου».

https://www.intronews.gr/8660-2-harry-potter-apousia-j-k-rowling-reunion

Αλλά προειδοποίησε τους ανθρώπους ότι αυτή ήταν μια μάταιη προσπάθεια αφού έχει περάσει τόσα πολλά τους τελευταίους μήνες και χρόνια που σχεδόν δεν την ενοχλεί πια. «Έχω λάβει τόσες πολλές απειλές για τη ζωή μου και δεν έχω σταματήσει να μιλώ», είπε.

«Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξετε ότι η κίνησή σας δεν αποτελεί απειλή για τις γυναίκες, είναι να σταματήσετε να μας καταδιώκετε, να παρενοχλείτε και να μας απειλείτε».

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: «Γνωρίζουμε αυτό το περιστατικό και οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη».

Ένα από τα άτομα που συμμετείχαν έγραψε στο Facebook: «Χθες δημοσιεύσαμε μια φωτογραφία που τραβήξαμε στο σπίτι της JK Rowling». Η ανάρτηση, η οποία τώρα έχει διαγραφεί, συνέχιζε: «Ενώ παραμένουμε δίπλα στη φωτογραφία, από τη στιγμή που τη δημοσιεύσαμε λάβαμε έναν συντριπτικό αριθμό απειλητικών τρανσφοβικών μηνυμάτων, οπότε αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε τη φωτογραφία».