Με 88 περιστατικά θανάτων στη Βρετανία φέρεται να σχετίζεται ο Καναδός σεφ, Κένεθ Λο, καθώς προμήθευε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις με θανατηφόρες ουσίες.

Ειδικότερα, η εθνική εγκληματολογική υπηρεσία (NCA) της Βρετανίας ανακοίνωσε πως έλαβε έναν κατάλογο της Interpol με τα στοιχεία 232 Βρετανών αγοραστών.

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδουν οι Times, οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 88 από τους ανθρώπους αυτούς πέθαναν.

«Η NCA αποφάσισε να διεξαγάγει έρευνα για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», ανακοίνωσε.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη σύνδεση μεταξύ αυτών των ουσιών, που αγοράστηκαν μέσω των ιστοτόπων, και των αιτιών θανάτου των 88 ανθρώπων», διευκρίνισε η NCA.

Ο 57χρονος σεφ συνελήφθη στον Καναδά τον Μάιο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή παρείχε βοήθεια σε ανθρώπους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν.

Ο ίδιος παραδέχθηκε σε δημοσιογράφο που διεξήγαγε μυστική έρευνα ότι «πολλοί, πολλοί, πολλοί, πολλοί» άνθρωποι πέθαναν αφού πήραν τις ουσίες που πουλούσε μέσω διαδικτύου.

Ο Καναδός σεφ, που εργαζόταν στην κουζίνα πολυτελούς ξενοδοχείου, κατηγορείται ότι έστειλε 1.200 πακέτα σε 40 χώρες, ενώ έρευνα για τις ενέργειές του έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.