Έχουμε διαβάσει για πολλά παράξενα που τηρεί ευλαβικά η βασιλική οικογένεια, με ένα ακόμη να γίνεται γνωστό από τον πρώην σεφ Ντάρεν Μακ Γκράντι. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις, τα τρία παιδιά δηλαδή της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, δεν επιτρέπεται να τρώνε μαζί με τους γονείς τους, όταν βρίσκονται σε διακοπές ή σε επίσημα δείπνα.

Για τα επίσημα δείπνα το αντιλαμβανόμαστε, για τις διακοπές όχι και τόσο. Όπως εξήγησε ο Γκράντι στο Harper’s Bazaar, ο οποίος εργάστηκε και για τη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, πρόκειται για έναν κανόνα για την εκμάθηση «ευγενικής συζήτησης».

Αυτό δηλαδή σημαίνει πως τα παιδιά πρέπει πρώτα να μάθουν την τέχνη της ευγενικής συζήτησης, για να μπορέσουν αργότερα να κάθονται με τους ενήλικες. Ακόμα κι αν πρόκειται για διακοπές ή για γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα.

Τα παιδιά, λοιπόν, του Ουίλιαμ και της Κέιτ τρώνε με τις νταντάδες τους στα δωμάτια τους, μέχρι να μεγαλώσουν και να μπορούν να συμπεριφέρονται καθώς πρέπει σε τραπέζια με τους μεγάλους. «Δουλειά των νταντάδων δεν είναι μόνο να εκπαιδεύουν το μυαλό των νεαρών πριγκίπων, αλλά και τους ουρανίσκους τους», πρόσθεσε ο Μακ Γκράντι και εξήγησε περαιτέρω:

«Η νταντά έχει πάντα τον έλεγχο του μενού και φροντίζει να τρώνε ισορροπημένα γεύματα που όχι μόνο περιέχουν πολλά λαχανικά, αλλά τους εισάγει και σε νέα πιάτα για ενήλικες». 

*Κεντρική Φωτογραφία: GettyImages