Παρά τον ενθουσιασμό και τις αναπόφευκτες εικασίες των ΜΜΕ, ορισμένοι προειδοποιούν να μην λάβουμε τοις μετρητοίς όλα όσα μπορεί να ακουστούν στην ακρόαση.

Μία ιστορική ακρόαση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αναφορικά με τους ισχυρισμούς πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει στοιχεία περί εξωγήινων και UFO.

Η συγκεκριμένη ακρόαση έχει ως στόχο να πιέσει το Υπουργείο Άμυνας να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πολυάριθμα μυστηριώδη εναέρια αντικείμενα που παρατηρούνται από το στρατιωτικό προσωπικό, προκαλώντας αντιδράσεις στους πολίτες που κάνουν λόγο για μυστικότητα και απόκρυψη πληροφοριών για τα UFO από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ακρόαση στο Κογκρέσο περί των αναφορών για UFO, ένα ζήτημα που κάποτε θεωρείτο ταμπού, αλλά τώρα έχει κερδίσει την προσοχή της κοινής γνώμης. Στην ακρόαση θα περιλαμβάνεται η κατάθεση ενός πληροφοριοδότη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το Πεντάγωνο αποκρύπτει στοιχεία για «μη ανθρώπινη νοημοσύνη».

Οι μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν θα αναφερθούν στα αγνώστου ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα (UAP), έναν νέο όρο που περιλαμβάνει όχι μόνο τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO), αλλά και ανεξήγητα σκάφη ή φαινόμενα που παρατηρούνται στο Διάστημα ή κάτω από το νερό.

Ποιοι μάρτυρες θα καταθέσουν για τα UFO

Μεταξύ των μαρτύρων είναι οι πρώην αεροπόροι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Ryan Graves και David Fravor, οι οποίοι είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με μη συμβατικά αεροσκάφη εντός του αμερικανικού στρατιωτικού εναέριου χώρου.

Οι εμπειρίες τους, μαζί με εκείνες άλλων αξιόπιστων πηγών, έχουν προσελκύσει σημαντική προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης αλλά (πλέον) και το ενδιαφέρον των πολιτικών.

Παράλληλα, θα καταθέσει και ο David Grusch, ένας πρώην αξιωματικός και βετεράνος της κοινότητας πληροφοριών του Πενταγώνου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατέχει απόρρητες πληροφορίες σχετικά με μυστικά προγράμματα που αφορούν σκάφη «μη ανθρώπινης προέλευσης».

Ο Grusch, ο οποίος ηγήθηκε της υπηρεσίας ανάλυσης για τα UAP σε μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, έχει επίσης δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει και περισυλλέξει «νεκρούς εξωγήινους πιλότους».

Υπόθεση UFO: «Τελειώσαμε με τις συγκαλύψεις»

Πολυάριθμα μέλη του Κογκρέσου έχουν αναφέρει πως υπάρχουν «κρυφές» πληροφορίες περί εξωγήινων και UFO που έχουν αποκρυφτεί από το κοινό.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Tim Burchett από το Τενεσί εξέφρασε την πεποίθησή του να ρίξει φως σε αυτό το ζήτημα και να φέρει αξιόπιστους μάρτυρες για να δώσουν δημόσια κατάθεση, δηλώνοντας: «Τελειώσαμε με τις συγκαλύψεις».

«Είχαμε πολλές αντιδράσεις σχετικά με αυτήν την ακρόαση. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν αυτές οι πληροφορίες να βγουν στο φως», είπε ο Burchett.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Burchett, ο οποίος ηγείται της έρευνας για τα UFO, είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν στοιχεία τεχνολογίας που «αψηφούν όλους τους νόμους της φυσικής» και εξοργίστηκε για τη «συγκάλυψη» που γίνεται από στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Μια δικομματική ομάδα γερουσιαστών μπήκε επίσης στη συζήτηση, όταν πρότεινε νέα νομοθεσία για τη συλλογή και τη διανομή εγγράφων σχετικά με UAP.

Δεν είναι σαφές εάν θα αποκαλυφθούν νέες πληροφορίες κατά τη σημερινή ακρόαση στο Κογκρέσο, αλλά φαίνεται ότι ο Burchett, κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, βρήκε αρκετά στοιχεία για να πειστεί ότι υπάρχουν εξωγήινοι.

Σε μια εμφάνιση στο podcast «Event Horizon» στις αρχές Ιουλίου, ο Burchett ισχυρίστηκε ότι τα εξωγήινα σκάφη διαθέτουν τεχνολογία που θα μπορούσε να «μας μετατρέψει σε κάρβουνο» και ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ κρύβουν στοιχεία για τα UFO από το 1947.

Ερωτηθείς εάν είχε δει αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ έχουν γνώση για αντικείμενα που υπάρχουν στον ουρανό και «μπορεί να μην είναι από τη Γη», ο Burchett απάντησε: «Ω, ναι 100%».
Και ο αντίλογος

Παρά τον ενθουσιασμό και τις αναπόφευκτες εικασίες των ΜΜΕ, ορισμένοι προειδοποιούν να μην λάβουμε τοις μετρητοίς όλα όσα μπορεί να ακουστούν στην ακρόαση.

Για παράδειγμα, ο Grusch έχει δηλώσει ότι δεν έχει δει ο ίδιος το υποτιθέμενο εξωγήινο σκάφος, αλλά ότι οι ισχυρισμοί του βασίζονται σε «εκτενείς συνεντεύξεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους πληροφοριών».

«Η ιστορία ευθυγραμμίζεται με πολλές παρόμοιες ιστορίες που έχουν διαδραματιστεί, που χρονολογούνται από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, που όλες ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κρατήσειένα απίστευτο μυστικό, κυριολεκτικά το πιο εκπληκτικό μυστικό που θα μπορούσε να έχει η ανθρωπότητα, όχι μόνο για εβδομάδες ή μήνες, αλλά για χρόνια και δεκαετίες, χωρίς καμία ουσιαστική διαρροή ή κάποια αποδεικτικά στοιχεία να έχουν εμφανιστεί ποτέ», δήλωσε στην Guardian τον Ιούνιο ο Garrett Graff, δημοσιογράφος και ιστορικός που γράφει ένα βιβλίο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα UFO.