Ένα τεράστιο «μαύρο τρίγωνο» UFO που αιωρείται πάνω από μια στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια καταγράφηκε σε έξι βίντεο και το είδαν 50 Αμερικανοί πεζοναύτες το 2021. Μια εκπληκτική φωτογραφία που τραβήχτηκε από έναν αξιωματικό στο στρατόπεδο Wilson στο Twentynine Palms στις 20 Απριλίου 2021 δείχνει το φαινομενικά τριγωνικό αντικείμενο με φώτα στις άκρες του, πάνω από τα βουνά της ερήμου, όπου αιωρούνταν για 10 λεπτά σύμφωνα με μάρτυρες. Τα βίντεο δείχνουν τα φώτα αυτού που ορισμένοι από τους πεζοναύτες πιστεύουν ότι ήταν ένα UFO, στο σκοτεινό ουρανό μεταξύ 20:24 και 20:30.

Στις 20.29 ένα βίντεο κατέγραψε στρατιώτες να πυροβολούν μια φωτοβολίδα στον ουρανό σε μια προσπάθεια να φωτίσουν το αντικείμενο, το οποίο είχε πέντε κόκκινα φώτα. Ωστόσο, πριν προλάβουν να φωτίσουν πλήρως το «μαύρο τρίγωνο», εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση, οι πεζοναύτες είπαν ότι δεκάδες φορτηγά και πολλά ελικόπτερα έσπευσαν σε εκείνη την περιοχή της βάσης, με ελικόπτερα να πετάνε από πάνω μέχρι τις 23:30 εκείνη τη νύχτα. Οι εκτιμήσεις των μαρτύρων για το μέγεθος του αγνώστου αντικειμένου κυμαίνονταν από το μέγεθος ενός βομβαρδιστικού stealth, το οποίο έχει άνοιγμα φτερών 172 πόδια, έως περίπου το μισό μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Οι ερευνητές Jeremy Corbell και George Knapp απέκτησαν έξι κομμάτια φιλμ που απαθανάτισαν το γεγονός από δύο οπτικές γωνίες, καθώς και μια συνοδευτική φωτογραφία, την οποία δημοσιεύουν μέσω του podcast τους, Weaponized. Το βίντεο, που καταγράφηκε από τους πεζοναύτες χρησιμοποιώντας τις κάμερες του smartphone τους, φαίνεται να απεικονίζει πέντε φώτα διατεταγμένα σε τριγωνικό σχηματισμό.

Το περιστατικό έχει τον απόηχο της περιβόητης υπόθεσης Phoenix Lights, μια γνωστή μαζική θέαση ενός γιγαντιαίου UFO σε σχήμα τριγωνικού που συνέβη πάνω από την πόλη του Phoenix το 1997, με μάρτυρες συμπεριλαμβανομένου του τότε κυβερνήτη της Αριζόνα, Fife Symington. Ένας όλμος που υπηρετούσε στο Camp Wilson κατά τη διάρκεια του περιστατικού του 2021 μίλησε με τον Corbell και τράβηξε μια φωτογραφία υψηλής έκθεσης στο smartphone του που αποκάλυψε το περίγραμμα ενός αντικειμένου. Το αντικείμενο φαίνεται να είναι τριγωνικό, που περιβάλλεται από φώτα που απέχουν ομοιόμορφα γύρω από την άκρη του σε σχηματισμό v.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας unsplash.com