Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τη NASA, η οποία πρόκειται να αποκαλύψει τα ευρήματα έκθεσης για τα UFO ή «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα» (UAP), όπως αποκαλούνται επισήμως.

H ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσιγκτον. Περίπου 30 λεπτά πριν από την ενημέρωση, η NASA θα δημοσιεύσει την πλήρη έκθεση της ομάδας στο διαδίκτυο για να τη διαβάσει το κοινό.

Τα ευρήματα προέρχονται από μια ανεξάρτητη ομάδα μελέτης στην οποία ανατέθηκε από τη NASA το 2022 η έρευνα, αποτελούμενη από 16 επιστημονικούς αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εν λόγω ομάδα στόχευε να «εξετάσει τα UAP με επιστημονική προπτική και να δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη για το πώς να χρησιμοποιήσουμε δεδομένα και εργαλεία της επιστήμης για να αυξήσουμε την κατανόησή μας για τα UAP».

«Σύμφωνα με τις αρχές της NASA για διαφάνεια και επιστημονική ακεραιότητα, αυτή η έκθεση θα κοινοποιηθεί δημόσια. Όλα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα στο κοινό – λαμβάνουμε αυτή την υποχρέωση στα σοβαρά – και τα κάνουμε εύκολα προσβάσιμα για οποιονδήποτε να τα δει ή να τα μελετήσει», δήλωσε πέρυσι όταν ανακοινώθηκε η διενέργεια της μελέτης, ο Daniel Evans, βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA.